Empordanet Escena creix i amplia la programació de teatre, circ i titelles
Oferirà els diumenges una programació diversa i participativa a catorze municipis, del 2 d’octubre al 30 d’abril, amb un circuit que començarà a Rupià
Després de quatre edicions d’èxit, Empordanet Escena fa un gran salt endavant i es converteix en un circuit d’arts escèniques amb canvis estructurals importants i una voluntat de creixement. Per a l’edició d’aquest any, s’aposta per oferir una programació estable de teatre a diversos municipis del Baix Empordà, doblant la seva oferta de set a catorze municipis i ampliant el calendari, que tindrà lloc de l’octubre del 2022 a l’abril del 2023.
Empordanet Escena oferirà els diumenges una programació diversa i participativa de teatre, circ i titelles, per a tota la família. El circuit arrencarà el 2 d’octubre a Rupià amb ¡Qué buen día! de la Cia. Maite Guevara. Continuarà a Foixà amb De bracet de Samfaina de Colors (16 d’octubre), a la Tallada amb Kl’aa la teva cançó d’Inspira Teatre (el 30 d’octubre), a Albons amb Petit univers de Marcel Gros (13 de novembre), a Verges amb Un vestit nou per a l’Emperador de La Pere Llimonera (27 de novembre), a Bellcaire amb Lumière de Txema Muñoz (18 de desembre), a Colomers amb Galetes de formatge de Txo Titelles (15 de gener), a Serra de Daró amb Globe Story d’El Perro Azul Teatro (29 de gener), a Sant Sadurní de l’Heura amb Kumulunimbu de la Cia. Ortiga (12 de febrer), a Corçà amb Les croquetes oblidades de Les Bianchis ( 26 de febrer), a Ullà amb Valentina Quàntica de la Cia. Anna Roca (12 de març), a Pals amb Tripula de Farrés Brothers (26 de març), a Fonteta amb Disorder de Pere Hosta (16 d’abril) i a Gualta amb Kasumay del Circo Los (30 d’abril).
Els dos impulsors del projecte, Susana Lloret i Pep Vila, destaquen: “Això només ha estat possible gràcies a la implicació en el projecte per part dels ajuntaments, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Generalitat de Catalunya (OSIC). Amb noves fonts de finançament hem aconseguit ampliar i professionalitzar el circuit, a més territori i amb més espectacles.” Com a objectiu a mitjà termini, Lloret i Vila van avançar que volen abastar la resta de poblacions petites de la comarca, “cosa que implicaria oferir programació a 28 municipis”. “També voldríem acompanyar la proposta amb un bon treball de públics i una bona comunicació, sempre mantenint la qualitat de l’oferta i els objectius del projecte”, van manifestar.
El projecte va néixer el 2018 amb la voluntat de generar moviment cultural als municipis amb pocs habitants, unint els esforços dels diferents ajuntaments participants amb una programació “conjunta, engrescadora i d’una qualitat indiscutible”.