Art

Els promotors de l’Hermitage impulsen ara un museu d’art digital a l’Hospitalet

El fons d’inversió Varia Investment Cultural vol invertir 50 milions en un nou espai cultural a l’antiga fàbrica Godó i Trias

La junta de govern municipal ja ha donat llum verd a l’oportunitat d’ocupació de l’edifici

El fons d’inversió Varia Investment Cultural, que havia de promoure el fracassat projecte del museu Hermitage de Barcelona, s’ha fixat ara en l’Hospitalet de Llobregat per obrir un nou espai cultural destinat a la recerca, la creació i els nous formats artístics digitals, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. És, segons els promotors, un projecte “totalment diferent” al que s’havia previst per a l’Hermitage. De prosperar, The Factory Museum –com s’ha batejat– s’ubicaria a l’antiga fàbrica Godó i Trias. Avui mateix la junta de govern de l’Hospitalet de Llobregat ja ha donat llum verd a l’oportunitat d’ocupació de l’edifici per encabir-hi el projecte cultural. La inversió prevista seria d’uns 50 milions.

Tot i que l’Hermitage i The Factory Museu no són el mateix, la proposta a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat arriba un cop s’ha descartat per complet el projecte de la veïna Barcelona. El projecte, segons fonts municipals, s’ha treballat en els darrers mesos i des del consistori es veu com una oportunitat per “potenciar el districte cultural i també el districte econòmic”, gràcies a la seva ubicació, a tocar de la plaça Europa. “Si surt endavant, la valoració ha de ser molt positiva”, afirmen des del consistori.

A més de l’impacte cultural i econòmic, el projecte també possibilitaria, de retruc, la rehabilitació de l’antiga fàbrica Godó i Trias, part del patrimoni industrial de la ciutat. Segons el projecte presentat a l’Ajuntament, els treballs anirien a càrrec del despatx RCR Arquitectes. En aquest mateix espai ja s’havia projectat un centre de medicina xinesa que no va reeixir.

En aquest sentit, l’Ajuntament evita ara també un excés d’eufòria. L’ocupació de l’antiga fàbrica ha de sortir a concurs i, per tant, en la licitació podrien intervenir altres actors. Tot i la inversió anunciada pels promotors, des del consistori també creuen que és massa agosarat parlar ara d’un pressupost o de terminis d’execució.

Collboni voldria la inversió al port

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha felicitat l’Hospitalet per haver estat triada pel grup inversor però alhora ha recordat que ell l’hauria situat al Port de Barcelona. “Si hagués estat per mi, aquesta inversió s’hagués fet a la bocana del Port”, ha manifestat el primer tinent d’alcaldia de la capital catalana. El socialista ha declarat també que confia en que el potencial que en tregui l’Hospitalet estigui vinculat a Barcelona.

Collboni ha afirmat que “és bo” que el projecte museístic s’hagi quedat a l’àrea metropolitana de Barcelona i que es tracta d’un projecte “amb vocació de creixement” que oferirà noves possibilitats i iniciatives culturals.

El tinent d’alcalde i regidor d’Economia també n’ha destacat el vessant econòmic, ressaltant que el museu tindrà atractiu i projecció internacional i que això ha de permetre “desplegar tot el potencial barceloní i català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA