Cinema

S’obre la finestra al cinema asiàtic

Sardar Udham (2021), del cineasta indi Shoojit Sircar, és la pel·lícula encarregada de donar el tret de sortida avui de la desena edició de l’Asian Film Festival Barcelona, al Phenomena de Barcelona (19.15 h). Es tracta d’un drama històric biogràfic sobre el revolucionari Sardar Udham Singh, lluitador per la llibertat del seu país. Narra la massacre de Jallianwala Bagh ocorreguda a la ciutat índia d’Amritsar el 1919, un fet decisiu per al moviment d’independència indi.

En l’Asian Film Festival Barcelona, que tindrà lloc fins al 6 de novembre, s’hi podran veure més de cent films que són una bona representació del cinema asiàtic d’autor actual. I sent fidel als seus orígens amb una programació de pel·lícules procedents de 25 països de la regió d’Àsia i el Pacífic, el relat històric, les qüestions de gènere i el drama en totes les seves facetes omplen de contingut la seva proposta cinematogràfica.

Per a la seva directora, Menene Gras Balaguer, aquesta edició vol ser “tan representativa com sigui possible del cinema experimental i independent més recent del continent asiàtic, i, malgrat destaquen algunes cinematografies com són les de l’Índia, l’Iran, la Xina i Corea del Sud, també es projecten títols d’altres països asiàtics menys reconeguts o amb menys projecció”. El festival distribueix la seva programació en cinc seccions, totes a concurs, i concedirà 15 premis.

The drover’s wife. The legend of Molly Johnson (2021), dirigida per l’australiana Leah Purcell, serà la pel·lícula encarregada de clausurar el festival (20 h. Cinemes Girona). És un drama revisionista sobre la lluita d’una dona per tirar endavant els fills i la granja familiar davant l’absència del marit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia