Llibres

Passió pels Kennedy

L’editorial Folch&Folch publica a títol pòstum ‘Kennedyana’, de Vicenç Pagès Jordà, que es presentarà demà a Barcelona

Vicenç Pagès Jordà va morir el 27 d’agost passat. Tot i que era sabut que estava malalt de càncer, la defunció va agafar tothom a peu canviat, amb una ingrata barreja d’incredulitat i tristesa. Nascut a Figueres el 1963, va publicar una vintena de títols i va rebre set del premis literaris més importants.

Ara surt el seu últim llibre, a títol pòstum, Kennedyana, amb el qual Ernest Folch inaugura l’editorial Folch&Folch, dedicada a la no-ficció i el periodisme. Es publica alhora que L’imperi (per primer cop en català), de Ryszard Kapuscinski, i El futuro es lo que era, de John Carlin.

“Vicenç Pagès va revisar Kennedyana a fons –com ell mateix explica en un paràgraf del llibre– i va ser a temps de triar la imatge que il·lustra la coberta”, assegura Folch.

“Una de les dèries recurrents de Vicenç Pagès com a escriptor era la família nord-americana més famosa de tots els temps, els Kennedy. Potser això era perquè els Kennedy sublimen el somni americà, tant en blanc-i-negre com en color, i, sobretot, perquè l’aura literària que sempre els ha envoltat mai no ha donat senyals d’esllanguir-se.”

Pagès, amb una antena especial per captar trames i fils narratius i fer-ne cercles d’infinites combinacions, ja fossin caràcters impresos, fotogrames o cançons, no va abandonar mai la tasca de recollir tots els arguments que els Kennedy donaven al món: fos quin fos el nou gir del relat, aquest era puntualment desat al disc dur que té qualsevol escriptor, aquell que està a mig camí del pensament i l’emoció. “Vicenç Pagès tenia el costum de deixar anar pinzellades kennedyanes: una frase, una coberta de llibre, un paràgraf, una imatge real o imaginada, una al·legoria. Tot plegat eren proves d’una fascinació que no s’aturava.”

Demà dijous, a les 19 h, a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna-URL de Barcelona, presentaran aquest llibre l’editor Ernest Folch i el degà de la facultat, Josep Lluís Micó. També hi participaran un bon equip d’autors que retran un nou i merescut homenatge a Vicenç Pagès: Màrius Serra, Jordi Puntí, Adrià Pujol, Eva Comas, Marc Pastor, Víctor Garcia Tur, Jordi Cornudella, Miquel Berga i Joan Burdeus.

El 29 de novembre, a la mateixa hora, es presentarà al centre cultural La Mercè de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda