Altres

Troben un esquelet humà entre les restes romanes del carrer Ballesteries

Es tracta de l’enterrament d’un individu adult

Fins ara ja s’hi havien descobert cinc sitges, restes d’un mur d’època romana i restes de fauna

Els treballs arqueològics que s’estan fent a les restes romanes del carrer Ballesteries, descobertes l’octubre passat en obrir una rasa per dur a terme escomeses de subministrament elèctricen dos edificis de la zona, van deixar al descobert l’esquelet parcial d’un cos humà. Els arqueòlegs de camp de l’empresa Baula, que s’encarreguen dels treballs, el van trobar dilluns passat, i dimarts a la tarda se’n va fer l’aixecament perquè la investigació antropològica posterior pugui determinar de quin segle és, el sexe i l’edat que tenia l’individu quan va morir –tot i que per la grandària de l’esquelet correspondria a un adult– i les patologies que podia tenir.

El que es dona per segur, segons explica Maribel Fuertes, arqueòloga del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és que es tracta d’un enterrament, un fet que entra dintre de la lògica per la seva proximitat a l’església de Sant Feliu: “A prop tenim la necròpolis de Sant Feliu i, per tant, entra dintre del marge hipotètic del que es podia trobar a la zona.” Fuertes assegura que no es tracta d’una “troballa excepcional”, però que la descoberta de l’esquelet és “interessant” perquè aporta “més dades” a la intervenció que s’ha fet les últimes setmanes a la rasa del carrer Ballesteries. Fins ara ja s’hi havien trobat cinc sitges i les restes d’un mur d’època romana, a més de restes de fauna.

L’esquelet consta de la caixa toràcica, la columna vertebral, les cervicals, el crani, que està esclafat, i la pelvis, que es troba en un estat molt fragmentat. Els arqueòlegs no han trobat ossos de les extremitats inferiors. Al voltant del cos també es van trobar restes de ceràmica del segle I dc.

La descoberta d’aquest cos humà va generar curiositat entre els vianants que passaven pel costat de la rasa on actuen els arqueòlegs. Els treballs és previst que encara s’allarguin fins al dia 25 de novembre, cosa que ha obligat a prorrogar els talls de circulació als carrers Ballesteries i Calderers.

LA FRASE

Ara es farà l’estudi antropològic amb carboni 14 per saber el sexe i l’edat que tenia l’esquelet
Maribel Fuertes
ARQUEÒLOGA DEL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona