Llibres

La poesia omple la Nit Literària de Lleida

Josep Maria Sala-Valldaura (Gironella, 1947) ha guanyat el 39è premi d’assaig Josep Vallverdú amb el títol La serp i la poma: al voltant del llenguatge poètic, una obra “amb dos tipus d’argumentació, la lògica i l’analògica, que es van alternant”, explica l’autor a l’ACN.

El 27è premi de poesia Màrius Torres ha estat per a Marina Miralles Mestre (Granollers, 1992), per l’obra Llavors, que toca el tema del temps, “amb una primera part més fosca i una segona més esperançadora i que juga amb la doble lectura fonètica del títol, com a adverbi temporal i com a substantiu”, explica l’autora. Els guanyadors es van fer públics ahir al saló de sessions de la Paeria i els premis es van lliurar ahir al vespre a la Seu Vella de Lleida dins del marc de la Nit Literària, en què, entre d’altres, es va commemorar el centenari del naixement de Guillem Viladot.

Al premi d’assaig es van presentar 23 originals i al de poesia, 44. En tots dos casos la dotació és de 9.000 euros i la publicació a Pagès Editors. Els premis els concedeixen la Paeria i la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Sala-Valldaura és doctor en filologia per la UB, ha estat catedràtic a la UdL i ha guanyat diversos premis de poesia, narrativa i assaig. Miralles és graduada en filologia catalana per la UB i té un postgrau d’assessorament lingüístic i serveis editorials, professió a la qual es dedica actualment. A més de poesia, també ha publicat novel·la i assaig i és pianista i compositora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia