Música

La Pegatina, La Principal de la Bisbal, Andrea Motis i Reggae per Xics reben premis ARC

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers també premia Pelukass, Balkan Paradise Orchestra, La Nau, el Festival Jardins de Pedralbes, la Festa Major de Lleida i Esteban Linés

Els premis ARC, els guardons de la indústria musical del directe que organitza l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, s’han lliurat aquesta nit en una gala presentada pel Ferran Aixalà al Teatre de la Llotja de Lleida, per primera vegada fora de Barcelona, amb la voluntat d’impulsar “la descentralització i equiparació cultural del territori i garantir a tota la societat l’accés per igual a la cultura”.

En aquesta 20a edició dels ARC, La Pegatina ha guanyat el premi de millor gira d’artista d’autoria pròpia, mentre que Pelukass ha obtingut el reconeixement a la millor gira de grup de versions o tributs. La Principal de la Bisbal ha estat escollit dintre de la categoria d’orquestra o grup de ball i Reggae per Xics ha rebut el guardó a la millor gira d’artista o grup per al públic infantil o familiar. Balkan Paradise Orchestra ha aconseguit el premi a la millor gira internacional i Andrea Motis ha estat guardonada en l’apartat de millor gira d’artista o grup de jazz, música clàssica o música tradicional.

D’altra banda, els premis a les millors programacions musicals han recaigut al Festival Jardins Pedralbes dintre de la categoria de festival i/o cicles de concerts; a La Nau, de Barcelona, com a espai musical o sala de concerts, i a la Festa Major de Lleida com millor programació de Festa Major.

També s’ha premiat el periodista musical Esteban Linés, de La Vanguardia, per tota una trajectòria professional dintre del periodisme musical, mentre que el premi a artista o grup revelació ha generat un empat i això ha provocat que siguin dues formacions les guanyadores d’aquesta categoria, La Fúmiga i The Tyets.

Durant la gala de lliurament dels premis han actuat Macaco, Ebri Knight, Julieta i Sexenni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia