Música

Estrenes d’Elena Gadel i Judit Neddermann a Guitar BCN

Esperonats per les xifres assolides durant les últimes edicions (al voltant de 50.000 espectadors per temporada i més d’un 90% d’ocupació), Joan Roselló, director de la promotora The Project, i Judit Llimós, responsable artística, han presentat aquesta setmana la programació del festival Guitar BCN, nodrida d’algunes de les estrenes més destacades de l’any pel que fa a l’escena pop de Catalunya. Núria Graham (17 de febrer, Paral·lel 62), Judit Neddermann (18 de març, Teatre Coliseum), Elena Gadel (30 de març, L’Auditori), l’ex-Txarango Sergi Carbonell (31 de març, L’Auditori), l’eufòric Triquell (13 de maig, Apolo) i Els Amics de les Arts (13 de maig, Razzmatazz) són alguns dels artistes que hi presentaran disc, com a part d’una programació amb escassa presència, el 2023, de músics anglosaxons –les gires internacionals per sales, amb països encara amb restriccions, no recuperaran la plena normalitat fins al maig o al juny, assegura Roselló– però en què es palpa la intenció del festival d’exercir de “trampolí” per a molts artistes. “Pocs festivals estarien tan disposats a presentar un cartell amb tantes apostes de futur”, reivindica Llimós, que, en edicions passades, ja va programar Love of Lesbian o Rosalía abans que fessin el gran salt.

El Guitar BCN 2023 començarà el 27 de gener al Palau de la Música amb l’espectacle que la malaguenya Pasión Vega dedica a Lorca i, si cap altre concert s’afegeix a la graella, es tancarà el 3 de juny amb Andrés Calamaro al Gran Teatre del Liceu. Entremig, hi haurà actuacions de Kevin Johansen (1 de febrer, Teatre Coliseum), Christina Rosenvinge (4 de febrer, Paral·lel 62), Ismael Serrano (celebració de 25 anys de carrera el 10 de febrer al Palau), Zaz (22 de març, Palau) i l’heroi de la guitarra Joe Satriani (1 de juny, Paral·lel 62).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia