Llibres

Jordi Borràs guanya el premi Planes

El fotoperiodista Jordi Borràs ha guanyat la desena edició del premi Josep María Planes per la seva recerca sobre l’extrema dreta recollida en el llibre Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI (Ara Llibres).

El premi Planes de recerca periodística, dotat amb 1.000 euros, es lliurarà el 31 de gener pròxim al Centre Cultural El Casino de Manresa, en un acte en el qual tindrà lloc un diàleg sobre el tema Com informar de l’extrema dreta, entre el mateix autor i el també fotoperiodista Salvador Redó.

El jurat ha destacat el treball exhaustiu de Jordi Borràs (Barcelona, 1981) i la seva “llarga recerca de tants anys” de l’extrema dreta reflectida en un llibre “de qualitat, ben documentat i contrastat”.

També ha valorat els riscos que ha comportat la recerca per al seu autor, que té un estil, segons el jurat, que recorda al del Josep Maria Planes (Manresa, 1907 - Barcelona, 1936), en una crònica “personal i compromesa que barreja periodisme i fotoperiodisme”.

El premi Josep Maria Planes té per objectiu reivindicar el periodisme de recerca i mantenir viu el llegat i la memòria del periodista manresà, pioner en el periodisme de recerca a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia