Altres

El PEN nomena membre d’honor un escriptor iranià condemnat a mort

Mehdi Bahman està incomunicat pel govern, sense dret a triar un advocat

Se l’acusa d’espiar per a Israel

A l’abril, va denunciar el règim del país i defensava el diàleg interconfessional

El PEN Català treballa des del 1987en la defensa dels escriptors perseguits. Al 1996, va intensificar la seva activitat a Catalunya, acollint escriptors perseguits. En aquesta línia, avui ha nomenat membre d’honor l’escriptor i il·lustrador Mehdi Bahman, condemnat a mort pel govern iranià. Aquest nomenament vol demostrar el “ferm compromís de denúncia del cas” i de coordinació amb altres entitats per exigir el seu alliberament. Segons el comunicat del PEN, “la brutal repressió que està exercint el règim iranià exigeix de part dels nostres polítics i de la societat civil una resposta contundent”. Oer això, l’entitat convida les institucions, la societat civil i la ciutadania a alçar la seva veu contra aquest i qualsevol règim repressor i en favor de la llibertat.

Mehdi Bahman, de 44 anys, és escriptor i il·lustrador i ha dedicat més de vint anys a feines com la il·lustració de llibres religiosos amb el propòsit d’aconseguir una cooperació pacífica entre les diverses religions de la regió. Bahman ha defensat sempre el respecte a les minories religioses del seu país (cristians, jueus, baha’i, musulmans sunnites, musulmans xiïtes dissidents), que fa anys que pateixen discriminació i persecució per part de la teocràcia governant.

El passat mes d’abril, Bahman va concedir una entrevista a un canal de televisió israelià, en què parlava de la seva feina en favor del diàleg interconfessional i expressava crítiques al règim del seu país. Més endavant, el 13 d’octubre, Bahman va ser detingut per les forces de seguretat iranianes, i posteriorment condemnat a mort sota l’acusació d’espionatge en favor d’Israel. Bahman ha estat aïllat, sense dret a contacte a la família ni assistència per part d’un advocat.

Les darreres execucions de dissidents portades a terme a l’Iran posen de manifest la urgència de fer una crida a les autoritats del país a alliberar Bahman i els altres escriptors empresonats i condemnats de manera injusta. El PEN emmarca aquesta acció en la campanya que ha iniciat de denúncia de les violacions dels drets més fonamentals d’escriptors, periodistes, traductors i artistes de l’Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona