Art

Campdevànol dedica el 2023 al pintor Josep Fossas

L’Ajuntament del seu poble ha bastit un programa que té de referència l’exposició al centre cívic La Confiança

L’Ajuntament de Campdevànol ha preparat una programació especial dedicada a l’artista local Josep Fossas (1939-2018), que va donar al municipi una part de la seva obra pictòrica.

L’inici de l’Any Fossas tindrà lloc dissabte vinent, amb la inauguració d’una exposició sobre el fons de l’artista al centre cívic La Confiança. Hi haurà una setantena d’obres, la majoria corresponents a la donació, però també d’altres de cedides per a l’ocasió per CaixaFòrum. La sala on s’instal·larà la mostra passarà a dir-se com l’homenatjat i, en l’acte d’inauguració, es projectarà un audiovisual sobre la seva vida i obra.

Per al 19 de març s’ha preparat la descoberta d’una placa commemorativa a la casa del carrer Major on va néixer i viure. D’altra banda, el cartell de Sant Jordi a Campdevànol s’inspirarà en una pintura seva i una categoria del certamen literari d’aquella festa durà el seu nom. El 6 de maig, li faran un concert homenatge a l’antiga església de Sant Cristòfol, un edifici per a què Fossas havia reclamat la rehabilitació. Paral·lelament, els alumnes de l’escola Pirineu dedicaran al cèlebre pintor un treball de classe que culminarà amb l’elaboració del cartell de la festa major infantil.

“L’objectiu és fer un acte de justícia a l’obra de Fossas i, alhora, donar l’oportunitat de conèixer la seva pintura. Va ser un enamorat de Campdevànol i el poble hi estava en deute”, ha manifestat l’alcaldessa, Dolors Costa.

LA XIFRA

70
pintures
es podran veure en l’exposició que s’inaugurarà el dia 25 d’aquest mes a La Confiança.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia