Art

Art contemporani lúdic pels infants a la Fundació Joan Miró

Estrena dissabte la mostra col·lectiva ‘Amics Imaginaris’ amb propostes de nou artistes que conviden a imaginar altres mons

La Fundació Joan Miró fa una aposta aquest dissabte per apropar l’art contemporani d’una manera més amena i lúdica als visitants, sobretot als infants, estrenant una mostra col·lectiva amb els treballs de nou artistes que conviden a imaginar altres mons possibles agafant-se a la idea de dels amics imaginaris amb els que poden jugar els infants. Una idea que sempre va generar l’interès del propi Miró, segons explica la cap d’exposicions de la Fundació i comissària d’aquesta mostra, Martina Millà, ja que estava fascinat, com tot el moviment surrealista, “pel món imaginatiu dels infants i la seva capacitat d’inventar universos paral·lels”, segons recull ACN.

S’hi podran veure obres de Paola Pivi, Kasper Bosmans, Polly Apfelbaum, Meschac Gaba, Afra Eisma, Pipilotti Rist, Martin Creed, Erwin Wurm i Jeppe Hein que presenten nou instal·lacions que conviden al diàleg amb els visitants i, en molts casos, a la seva participació col·laborativa. Moltes d’aquestes obres s’exposen per primera vegada en un museu espanyol. Milà ha comentat que l’esperit participatiu de la mostra “convida a fer una reflexió sobre els nostres cossos i les sensacions dins d’un centre d’art, amb peces que conviden a prendre consciència i a interactuar-hi”, de manera que el visitant ja forma part de la mateixa obra d’art, i considera que aquesta és una manera molt diferent d’aproximar-se a l’art contemporani com a espectador passiu i que només “va assimilant temes”.

Darrera del caràcter participatiu i lúdic de la mostra hi ha subjacents alguns temes de reflexió contemporània, afegeix Milà, com la multiculturalitat, l’ecologia, el feminisme i la qüestió queer.

El projecte es complementa amb una programació amb activitats per a tots els visitants, amb una mirada especial cap al públic familiar i jove, així com un catàleg en forma de llibre infantil a partir d’un relat de Claudia González Caparrós il·lustrat per Milimbo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia