Llibres

Lluita feminista a la Barcelona d’entreguerres

L’editorial Novum, un dels segells de Navona, presentala novel·la Venjança color carmí. Una novel·la d’amor i rebel·lia a la Barcelona d’entreguerres, de Màrius Mollà (Igualada, 1966).

L’Aurora treballa al Molí Paperer de Capellades i està convençuda que les dones mereixen el mateix tracte i oportunitats que els homes. Quan veu que al molí no podrà tenir les condicions que demana per a elles, marxa cap a la gran ciutat a buscar-les. Un cop allà, haurà de lluitar per fer-se un lloc al món laboral de la Barcelona d’entreguerres i poder pagar l’escolarització de l’Iris, la seva protegida. Primer a les fàbriques i després als magatzems. Quan, en el moment menys esperat, arriba la desgràcia més atroç, l’Aurora i l’Iris han d’aprendre a conviure amb una realitat que no han triat.

Una història colpidora de lluita, de superació i de venjança.

“M’he apassionat mirant de resseguir el progrés de les reivindicacions de les dones en un món que, en determinades (i dilatades) èpoques, els ha negat tant, tantíssim. I més enllà del que era i és públic, hi ha el que era i és íntim i personal”, afirma Màrius Mollà

“En definitiva, és una novel·la que tracta dels drets de la dona a començaments del segle XX, de la presa de consciencia i de les dificultats durant la gènesi d’un feminisme que tot just comença a despuntar a Barcelona. La ciutat, de fet, apareix com un personatge més: s’hi descriuen les condicions de les treballadores, l’expansió perifèrica als nous districtes, el dinamisme de la burgesia, l’organització policial... I tots aquests elements seran testimonis tant de la lluita social i les mancances del sistema, que menen a un progrés desequilibrat, com de l’empenta de l’amor i l’amistat en les seves múltiples formes”, conclou l’autor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia