Art

Quinze dibuixos de Ramon Subirats i Miquel, al Museu Etnològic i de Cultures del Món

Es tracta d’un donació d’una sèrie de retrats fets a carbó a diferents persones originàries de comunitats indígenes d’Amèrica Llatina

Creix la col·lecció del Museu Etnològic i de les Cultures del Món gràcies a una donació de quinze dibuixos de l’artista Ramon Subirats i Miquel. Es tracta d’una sèrie de retrats fets a carbó a diferents persones originàries de comunitats indígenes d’Amèrica Llatina entre els anys 1928 i 1941. Jordi Vidal i Sordé, estudiós de l’obra de Subirats i actual administrador del seu llegat per decisió de la neta de l’artista, ha fet la donació. Ramon Subirats va ser reconegut com a pioner del gènere del retrat indígena a Amèrica Llatina. La seva obra està exposada a Buenos Aires, Mendoza, Rosario, Valparaíso i Santiago de Xile. Aquests dibuixos (carbons, sanguines i pastels), a més de la seva indubtable qualitat artística, fan referència a un moment històric de gran interès per l’etnologia.Alguns dels retrats també es troben a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia