Llibres

Llibres

Febrés presenta ‘L’Empordà per a mitòmans’

L’escriptor i periodista Xavier Febrés presenta avui (20 h) a la llibreria Somia Vins i Llibres de Girona, a la plaça del Pou Rodó, 21, L’Empordà per a mitòmans, editat per Cal·lígraf, en companyia del poeta, amic i editor Quim Curbet. En la línia del seu anterior Apologia de l’Empordà, publicat a la mateixa editorial, l’autor ofereix una nova mirada “entusiasta i informada sobre els atractius mítics de l’Empordà, viscuts avui sobre el terreny, de vegades rere la petjada de la llegenda i d’altres amb l’esperit crític de l’inevitable pas del temps”, segons descriu l’editor de Cal·lígraf, Ramon Moreno, aquesta nova aproximació a una de les comarques més literaturitzades (i també idealitzades) del país.

Per les pàgines d’aquesta nova “mitologia personal” compareixen algunes figures que han ocupat moltes hores d’estudi i fascinació de Xavier Febrés, des d’Ava Gardner, Truman Capote, Salvador Dalí, Arístides Maillol i, per descomptat, Josep Pla, fins a llocs i fenòmens que no ha deixat d’examinar amb una mirada alhora perplexa i enlluernada, com ara les ruïnes d’Empúries, el vent de tramuntana, els camins de ronda, la massificació del turisme, el llegendari castell de Quermançó o els espais de frontera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia