Llibres

La petita gran literatura on comença tot

L’esmorzar literari de la Generalitat a Girona estarà dedicat a la literatura infantil i juvenil, representada per Carles Sala i Roser Rimbau

El ja tradicional esmorzar literari que, des del 2007, ofereix la Generalitat de Catalunya als grans protagonistes de la diada del llibre perquè agafin forces de cara a la llarga jornada que els espera, estarà avui dedicat a la literatura infantil i juvenil. A la Casa Solterra del carrer Ciutadans de Girona, seu dels Serveis Territorials de Cultura, s’hi trobaran aquest matí més de setanta-cinc escriptors, editors i llibreters de les comarques gironines. El director territorial de Cultura, Josep Calatayud, serà l’amfitrió d’aquesta trobada informal en què, entre xuixos i cafè, es comenten les perspectives que cadascú té per a diada i, amb una mica més de solemnitat, es recorda un autor, un gènere o elements destacats de l’univers infinit de la lectura com ara les biblioteques. Aquest any s’ha decidit dedicar l’esmorzar a la literatura infantil i juvenil, un dels gèneres més populars –amb títols que són autèntics supervendes de llarg recorregut– i alhora el més oblidat pels experts, els mitjans de comunicació i el cànon.

Cristina Ros, coordinadora del Cler (Club de lectures recomanables) del servei de biblioteques de la Diputació de Girona, serà l’encarregada de fer la glossa sobre la literatura infantil i juvenil –la base imprescindible per crear nous lectors i lectores– i d’introduir els dos autors gironins que la representaran a l’acte d’avui, el prolífic Carles Sala (Girona, 1974) i Roser Rimbau (Girona, 1968), que la tardor passada va ser la guanyadora del prestigiós premi El Vaixell de Vapor, amb la novel·la Els lletrafòbics i el senyor No-Nom. Format per professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines, el Cler treballa des de l’any 2004 per difondre la literatura infantil i juvenil, per exemple a través d’unes guies molt acurades que orienten tant els joves lectors com els seus progenitors i educadors. Les lletres gironines també inclouen altres noms destacats dins d’aquest gènere com ara Dolors Garcia i Cornellà (Girona, 1956), amb una bibliografia tan extensa com premiada. També altres autors de narrativa per a adults com Josep M. Fonalleras, Maria Mercè Roca, Miquel Fañanàs, Rafel Nadal i Martí Gironell –amb el recent Un talp a l’antiga Roma– han fer incursions en la literatura infantil, sense oblidar el dibuixant de còmics Quim Bou, que tampoc no oblida els més petits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia