Cultura

Commemoren el 800 aniversari del naixement de Jaume I

Cultura

La commemoració del 800 aniversari del naixement de Jaume I ha servit per reivindicar el caràcter "adaptable" d'aquest rei de la Corona d'Aragó, que, segons José Alegre, abat del monestir de Poblet, va saber assumir la "idiosincràsia" de cada territori conquistat.

Davant dels presidents dels governs de Catalunya, José Montilla; Aragó, Marcelino Iglesias; i Balears, Francesc Antich, i de la consellera de Cultura de la Comunitat Valenciana, Trinitat Miró –que suplia l'absència del president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps–, Alegre ha reivindicat el respecte a la "identitat" i a les diferents personalitats de cada autonomia.

En aquest sentit, l'abat ha invitat tots els presents a conservar la llengua i les seves tradicions històriques pròpies per no perdre les arrels, i ha remarcat que el manteniment de la identitat dels pobles no suposarà mai un "perill" per a la resta del país.

El president aragonès
El president aragonès, Marcelino Iglesias, ha explicat que el nou Estatut de la seva comunitat els "obliga" a oposar-se a "qualsevol transvasament" de l'Ebre, en referència a la voluntat del govern català d'agafar aigua d'un afluent d'aquest riu com és el Segre.

Iglesias ha recordat que l'Ebre passa per vuit comunitats autònomes i que per tant ha de ser el ministeri de Medi Ambient el que ha de prendre les decisions que afecten els "cabals comuns" del riu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.