Llibres

Cultura

James Reston Jr., periodista, documentalista i escriptor americà

Va escriure sobre la guerra del Vietnam, la destitució de Richard Nixon i els atemptats de l’11 de setembre

El periodista i autor de novel·les de no-ficció James Reston Jr. va morir el 19 de juliol passat a l’edat de 82 anys, segons ha confirmat The Washington Post.

Va néixer enmig d’una família de periodistes. El seu pare, James Reston, era l’editor de The New York Times, i la seva mare, Sarah Jane, una periodista, fotògrafa i escriptora. Reston Jr. es va llicenciar en filosofia i, tan bon punt es va graduar, va entrar a treballar com a reporter al diari Chicago Daily News; a més a més, aquell mateix 1964, el secretari d’Interior dels EUA, Stewart Udall, el va contractar com a assistent i redactor de discursos. A finals de la dècada dels 60 va començar a fer-se famós pels nombrosos articles que va publicar a favor de l’amnistia per als desertors del Vietnam. Uns articles que el van portar a escriure els seus dos primers llibres, When can I come home (1972) i The amnesty of John David Herndon (1973). Entre el 1976 i el 1977 va ser assessor de l’escàndol Watergate de David Frost per les entrevistes a Richard Nixon. Va escriure’n un nou llibre que va servir d’inspiració per a l’obra teatral i posteriorment pel·lícula Frost/Nixon (2006). Va anar desenvolupant noves novel·les de temes històrics i polítics, i també va escriure quatre obres de teatre. El 1983 va rebre el premi Prix Italia pel documental de ràdio Father cares: the last of Jonestown.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.