Cultura popular

El Carnaval de Sitges estrena una festa popular després de les desfilades

El Carnaval de Sitges estrenarà enguany ’una festa popular quan les desfilades acabin i consolida els horaris de les rues. Les darreres edicions, ja abans de la pandèmia, l’organització havia modificat sistemàticament els horaris de les rues en busca d’una solució idònia per les colles i pel públic. Era especialment canviant la rua de l’Extermini de dimarts, que l’any passat es va celebrar a les nou del vespre. Ara l’Ajuntament i la Comissió del Carnaval volen consolidar aquest horari “perquè és el que satisfà més gent”. Pel que fa als dos personatges que encapçalen la festa, el Carnestoltes i la Reina, per primer estaran liderats per colles de fardo, lluny dels lluentons que sempre aclaparen el ressò mediàtic.

La festa popular serà per a 400 persones quan acabin les rues nocturnes tant de diumenge com dimarts. Se celebrarà a l’Hort de Can Falç i la previsió és que serveixi de punt de reunió dels participants de les carrosses, que aquest any no poden disposar dels locals de les respectives entitats per la coincidència amb diverses reformes. L’espai estarà obert a tothom i serà d’accés gratuït.

Sobre els horaris , la regidora de Festes i Tradicions, Eva Martín, ha assegurat que “em fet moltes proves amb els horaris els últims anys i no pot ser que a cada edició estiguem marejant participants i públic”, recull l’ACN. També anhela que les nou del vespre quedi definitivament establerta com a hora d’inici de la rua de l’Extermini el dimarts de Carnaval, on hi participen 39 carrosses i prop de 2.000 persones disfressades.

Prèviament, la rua de la Disbauxa de diumenge se celebrarà a dos quarts de vuit del vespre perquè es considera que afavoreix la presència de públic visitant. De fet, diumenge a primera hora de la tarda s’estrenarà un espai de música i ball al passeig de la Ribera, a tocar de la platja, per donar continuïtat a la rua infantil que s’haurà celebrat a les dotze del migdia.

Si bé la imatge internacional del Carnaval de Sitges ha estat habitualment lligada a les plomes, els lluentons i les coreografies, el cert és que hi ha diverses colles que disten d’aquest tarannà i aposten per unes disfresses més teatralitzades, desenfadades i irreverents. És el conegut com a ‘fardo’ sitgetà, que enguany protagonitzarà tant el Carnestoltes i com la Reina. És el primer cop que les dues colles responsables dels personatges són d’estil fardo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.