Cultura

L'AVUI.cat estrena blogs

Tots els usuaris estan convidats des d'avui a fer el seu blog o a importar-lo, si ja en tenen un. El servei és molt fàcil d'activar, seguint unes instruccions clares i detallades que es troben a l'inici de la secció. I tot és de franc: fins i tot s'hi poden guanyar diners –tot dependrà de quants lectors que s'aconsegueixin–, amb els anuncis de Google.

Per anar fent boca, poden llegir el que diuen experts que no fan d'experts, sinó que aprofiten els seus coneixements per reflexionar sobre la disciplina que dominen des del punt de vista de l'usuari: és la clau dels blogs destacats amb què l'AVUI.cat posa en funcionament aquest nou servei, coincidint amb el primer aniversari del format actual de l'edició electrònica d'un diari que avui fa 32 anys.

Un dels blocaires convidats és el director de cinema pornogràfic Conrad Son, artífex, entre d'altres, de Les excursionistes calentes. En el seu videoblog, combina els seus monòlegs –amb humor, ironia i referències contínues al sexe– amb "imatges adients" a cada tema. El seu objectiu és "crear opinió i fer d'agitador social". El blog es titula Bon cop de fal. Sobren els comentaris.

L'humor, amb un altre estil, també serà l'ingredient principal de Blogskine, de Carles Gené, productor executiu del programa de sàtira política Polònia, de TV3. Comença amb una confessió: "m'agradaria ser com Pilar Rahola, que té una opinió per a tot, però no hi arribo." Per tant, es conforma amb donar "una visió amb sentit de l'humor sobre els que ens envolta". Li interessen especialment "els lavabos dels restaurants, les errades dels periodistes i la televisió".

La diversitat del món que ens envolta és el centre dels interessos de Miquel Pueyo, delegat de la Generalitat a Lleida, exdirector general de Política Lingüística, assagista i professor universitari. Vol incorporar textos, so i vídeo al blog, Mediterrani continental, i defuig la retòrica. "Vull que sigui com un espill que porto on vaig", anuncia.

També des de la universitat parla Joan Ribera, degà de la facultat de Medicina de la Universitat de Lleida. Vol generar debat sobre la universitat del segle XXI, perquè deixi de ser un "món tancat". La popularització d'una disciplina reclosa en el seu propi medi també és una de les intencions dels arquitectes Mamen Domingo i Ernest Ferré, finalistes del concurs d'idees per a la reforma del Camp Nou. "L'arquitectura i l'urbanisme s'han de debatre i pensar molt", argumenten.

Albert Cuesta, amb La cafetera russa, i Josep Chias, amb El màlqueting, seran crítics, respectivament, amb les noves tecnologies que no estan pensades per als usuaris i amb el mal màrqueting. La innovació també serà el centre d'atenció d'Idees x valor = resultats, el blog col·lectiu d'Infonomia, consultoria tecnològica liderada per Alfons Cornella. Infonomia vol trencar amb la sensació de crisi permanent i mostrar que "en aquest país hi ha moltes persones que innoven i venen les seves idees a mig món".

En una altra perspectiva ens situa Viure, diari íntim d'Albert Font, un periodista afectat d'esclerosi múltiple. Amb ironia però sense miraments, explica com és el seu dia a dia.

Tots els usuaris estan convidats a fer el seu blog o a importar-lo, si ja en tenen un. El servei és molt fàcil d'activar, seguint unes instruccions clares i detallades que es troben a l'inici de la secció. I tot és de franc: fins i tot s'hi poden guanyar diners –tot dependrà de quants lectors que s'aconsegueixin–, amb els anuncis de Google.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.