Jaume Vidal
Periodista cultural
“Els millors museus del món són els tallers dels artistes”
“Durant massa anys, Catalunya ha tingut una estructura artística piramidal molt jerarquitzada i monàrquica”
“Els catalans que es gasten centenars d’euros en menús en restaurants de prestigi no donarien ni un cèntim per un senzill gravat”
L’art és la Ventafocs de les prioritats del país
SITUACIÓ CRÍTICA
El periodista que estima la cultura
Jaume Vidal, santsenc del 1958, va agafar el camí professional del periodisme per poder escriure d’allò que més l’entusiasmava personalment: la cultura. Un cop llicenciat, va començar a exercir, primer amb col·laboracions en revistes de barri. Seguidament va publicar al setmanari El Món, La Vanguardia, El Observador i El País, va treballar a TV3 de redactor del programa de Mari Pau Huguet i el 2003 el va fitxar El Punt per emprendre la nova aventura de l’edició barcelonina. Vidal va ser cap de la secció de Cultura d’El Punt i després El Punt Avui fins a la seva jubilació, el 2020. Especialitzat en art, arquitectura, disseny i còmic, ha rebut els premis GAC (dels galeristes), ACCA (dels crítics d’art) i a la Divulgació per part del el Festival de Còmic de la Comunitat Valenciana Splash. Vidal ha passat la Situació crítica des del Museu d’Art de Cerdanyola, just ara que l’equipament vallesà presenta una exposició sobre Nazario. «M’interessen els museus que conjunten tradicions històriques, en aquest cas el modernisme, amb visions noves, en aquest cas d’un historietista i amb connotacions de reivindicació LGTBI+», raona. Des del museu més petit de la xarxa de museus d’art del país, Vidal aposta pels centres que estan fora de Barcelona. «Arreu de Catalunya hi ha molts museus molt interessants que hauríem de tenir més presents», rebla.
El periodista que estima la cultura
Jaume Vidal, santsenc del 1958, va agafar el camí professional del periodisme per poder escriure sobre allò que més l’entusiasmava personalment: la cultura. Un cop llicenciat, va començar a exercir, primer amb col·laboracions en revistes de barri. Seguidament va publicar al setmanari El Món, La Vanguardia, El Observador i El País, va treballar a TV3 de redactor del programa de Mari Pau Huguet i el 2003 el va fitxar El Punt per emprendre la nova aventura de l’edició barcelonina. Vidal va ser cap de la secció de Cultura d’El Punt i després El Punt Avui fins a la seva jubilació, el 2020. Especialitzat en art, arquitectura, disseny i còmic, ha rebut els premis GAC (dels galeristes), ACCA (dels crítics d’art) i a la Divulgació per part del Festival de Còmic de la Comunitat Valenciana Splash. Vidal ha passat la Situació crítica des del Museu d’Art de Cerdanyola, just ara que l’equipament vallesà presenta una exposició sobre Nazario. “M’interessen els museus que conjunten tradicions històriques, en aquest cas el modernisme, amb visions noves, en aquest cas d’un historietista i amb connotacions de reivindicació LGTBI+”, raona. Des del museu més petit de la xarxa de museus d’art del país, Vidal aposta pels centres que estan fora de Barcelona. “Arreu de Catalunya hi ha molts museus molt interessants que hauríem de tenir més presents”, rebla.