Art

Art

Mor l’artista balaguerí, Albert Minoves

Va patentar un mètode de pintura a l’oli siliconada, que servia per donar més profunditat i lluminositat a les seves obres

El pintor i artista balaguerí Albert Minoves, va morir dilluns, a l’edat de 69 anys, a causa d’un càncer el qual feia un any que combatia.

Va néixer l’any 1955 a Caracas (Veneçuela), en el si d’una família catalana exiliada pel franquisme. La seva infància va estar marcada per les diverses geografies de Llatinoamèrica, que li va proporcionar una sensibilitat única envers els elements naturals, un tret característic del qual seria més tard la seva obra. Passada aquesta etapa, va traslladar-se a Catalunya per estudiar al Centre Universitari de Disseny i Art EINA de Barcelona i a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar en Belles Arts. Mentre exercia de professor a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, va començar a elaborar les seves primeres obres, i a partir de la dècada dels 80 a fer les seves primeres exposicions. Les temàtiques dels seus quadres solien ser sobre la recerca de la identitat i el contacte entre la ciutat i la naturalesa. Les obres estaven plenes d’elements com la vegetació, els fruits i les fulles i solien recrear una batalla constant entre la llum i la foscor. La seva gran característica és el desenvolupament d’una tècnica pròpia: la pintura a l’oli siliconada, una innovació que va patentar i que li va servir per dotar encara de més profunditat i lluminositat les seves pintures.

Al llarg de quatre dècades de carrera va exposar de forma individual i col·lectiva a diverses parts del món com al Japó, Bèlgica, França, Anglaterra, Alemanya i Cuba. La seva última mostra, Metàfores de la llum, es va exposar el mes d’abril passat al Museu de la Noguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.