Llibres

cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

Del 4 al 6 d’octubre, Premià de Mar i Premià de Dalt acolliran la primera edició del festival Premià del Mal, dedicat al gènere negre i criminal en tots les seves vessants. Des de divendres a la tarda fins diumenge a migdia escriptors, periodistes, criminòlegs, forenses, jutges i investigadors compartiran les seves històries criminals, reals o de ficció, amb tot el públic.

El festival es complementarà amb una fira de llibres de literatura negra i criminal i la projecció d’una selecció de films clàssics del gènere. Conscients que l’interès per la narrativa relacionada amb la criminalitat ha crescut molt els darrers anys per l’oferta televisiva i de plataformes, i coneixedors que el gènere negre i policíac és un dels més llegit al món, l’organització ha previst xerrades, converses, taules rodones temàtiques i presentacions de novetats del gènere negre.

Les seus de Premià del Mal seran l’Espai l’Amistat, a Premià de Mar (divendres i dissabte), i Can Vallerià, a Premià de Dalt (diumenge). L’entrada serà gratuïta a tots els actes.

Un dels actes de la jornada inaugural del festival serà el lliurament del primer premi de microrelats dedicats al gènere ’El dia més negre’. Aquest concurs, de caràcter popular, pretén atraure l’interès del públic aficionat als relats negres i criminals a escriure ells mateixos les seves històries. El concurs està organitzat per l’associació Can Vallerià.

Les biblioteques Martí Rosselló (Premià de Mar) i Jaume Perich (Premià de Dalt) programaran un taller d’escriptura de gènere negre i clubs de lectura de gènere negre durant les setmanes al voltant de les dates del festival, conduïts per l’escriptora Susana Hernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia