Llibres

premi literari

Pere Gorgoll guanya a Calldetenes el premi Jacint Verdaguer de poesia amb ‘Voler tornar’

La vigatana Carme Jurado Sayós també hi va rebre dissabte el premi Armand Quintana de narrativa per l’obra ‘El darrer grall de la cornella’

L’escriptor i filòleg Pere Gorgoll Noell (Amer, 1962) va guanyar dissabte el premi Jacint Verdaguer de poesia, de la 45a edició dels Premis Literaris de Calldetenes, amb l’obra Voler tornar. En el mateix acte, que va incloure un parlament de l’expresident Quim Torra sobre la llengua, la vigatana Carme Jurado Sayós també va rebre el premi Armand Quintana de narrativa per l’obra El darrer grall de la cornella. Tots dos guardons estan dotats amb 3.000 euros i comporten la publicació de les obres guanyadores.

Pere Gorgoll descriu Voler tornar com “una reflexió sobre la possibilitat d’assolir una altra manera de viure, en un món fugaç, a través de la sensualitat, com a expressió de l’amor, i la reinterpretació del passat”. Gorgoll, que va treballar durant molts anys en aquest diari, és autor dels poemaris Desmemòria (Viena, 2003) i Zona zero (Pagès Editors, 2024), l’assaig George Harrison o la silenciosa mística del ‘beatle’ invisible (Avui, 2002) i la novel·la El dia que el món va fer un pet com un aglà (Amsterdam, 2023), amb la qual va guanyar el premi Roc Boronat. Mestre en Gai Saber als Jocs Florals de Calella, Gorgoll ha rebut també altres premis de poesia i narrativa a diferents certàmens de tot Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia