Cinema

‘El 47’ arriba als 116.000 espectadors en tres setmanes

El 47, la pel·lícula de Marcel Barrena que narra el segrest d’un autobús per reivindicar el barri de Torre Baró, ha arribat ja als 116.000 espectadors des de la seva estrena el 6 de setembre, i ja és el film més vist a Catalunya aquesta setmana i el quart a tot l’Estat, tot i projectar-se subtitulada. Protagonitzat per Eduard Fernández, ha aconseguit superar en tres setmanes les dades de públic que va recollir, mentre va ser en cartellera, Estiu 1993, el primer èxit de Carla Simón (estrenada el 2017, va sumar 108.495 espectadors), i se situa com la tercera pel·lícula en català més vista des del 2014, al darrere de Casa en flames, encara a les sales després de 13 setmanes (328.064 espectadors), i Alcarràs (2022), també de Simón (amb 269.912 espectadors).

Segons les dades facilitades pel Departament de Cultura, aquest cap de setmana sol l’han vista 23.030 espectadors, que la col·loquen en el número 1 de les pel·lícules més vistes (en qualsevol llengua) la darrera setmana a Catalunya. La producció catalana ha recaptat, a més, 816.000 euros a taquilla.

El darrer film de Marcel Barrena també està tenint una gran acollida al conjunt de l’Estat. Fins ara ha atret 189.919 persones, xifra que inclou els espectadors catalans. De fet, la darrera setmana ha estat la quarta pel·lícula més vista als cinemes espanyols, amb el millor cap de setmana des de la seva estrena. La recaptació sumada del film entre Catalunya i les sales de la resta de l’Estat ascendeix a 1,25 milions d’euros, també segons dades obtingudes de Comscore facilitades per Cultura. De fet, El 47 és l’única pel·lícula en català que ha assolit el número 1 de taquilla en més de quinze anys. També és, segons recorda la productora del film, The Mediapro Studio, la segona millor estrena d’una pel·lícula en català en l’última dècada, ja que va entrar al top 7 directament el dia de la seva estrena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia