Cinema

Filmin

S’estrena ‘Gonzalo Boye, el enemigo público’, tot i les traves

“Si no podem fer res contra Puigdemont, anem contra Boye”, afirma l’advocat xilè en el documental Gonzalo Boye, el enemigo público, que avui s’estrena a la plataforma catalana Filmin. Una producció d’Indie Cinema, presentada en el Festival de Sant Sebastià, en què l’advocat denuncia un lawfare orquestrat contra ell, per les anomenades cloaques de l’Estat com a represàlia per ser l’advocat defensor de Carles Puigdemont i altres líders independentistes catalans.

Alguns diran que què ha de dir Boye, però la veritat és que el director d’aquest documental, silenciat en la majoria de mitjans de comunicació i fins i tot en els dedicats a les estrenes en plataformes, també ha declarat amenaces de mort, pressions i sabotatge per la concepció d’aquest film documental. En la presentació feta a la Filmoteca de Catalunya, Sebastián Arabia va manifestar les adversitats i els entrebancs a l’hora de produir el film, que finalment veu la llum.

Es tracta de la segona part de Boye (2016), que el mateix Arabia va realitzar sobre la vida d’aquest personatge, actualment imputat per un delicte de blanqueig de capitals i falsedat documental en el si d’una presumpta organització criminal liderada per Sito Miñanco. Boye defensa la seva innocència de forma categòrica. Tanmateix, Boye mai s’ha allunyat de la polèmica i l’any 2009 va liderar la demanda contra els Bush Six, per l’existència de la presó de Guantánamo, i va estar vinculat a casos com ara el dels atemptats de l’11-M i el dels papers de Bárcenas, a més de querellar-se contra l’exèrcit d’Israel per delictes contra la humanitat i formar part de l’equip d’advocats defensors d’Edward Snowden, entre molts casos cèlebres. Ara, per a molts, torna a ser l’enemic públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia