Arts escèniques

ARTS EN VIU

El 70% d’autoria del festival Escena Poblenou és femenina

El festival inclou espectacles al carrer i sala i tallers amb entitats i joves, del 17 al 20 d’octubre

Hermanas Picohueso, Kamchàtka, Eléctrico28, o Sílvia Capell i Diana Gadish, al cartell d’enguany

“Perquè fa falta”, remarca Ada Vilaró (directora d’Escena Poblenou) quan avança que el 70% de l’autoria que participa en el festival és femenina. A mig camí d’exhibir espectacles compromesos (el cap de cartell és Leo Bassi que reivindica la longevitat a 70 años) amb la creació emergent de Sílvia Capell (Àngela), Elaine Grayling (Man mano il tempo scorre), Georgina Vila (Ahir està al caure) i Diana Gadish (Cruuu), el teatre comunitari i la formació. Amb el suport del barri, del districte i de l’Icub principalment, el festival es desenvolupa tant a l’institut Quatre Cantons (“no en tenim prou amb obrir les portes a l’experiència teatral, fem que hi entri”, apunta el director Óscar Altide) com al carrer, a Can Felipa, al Centre Moral o a la Sala Beckett. Sota aquest cartell Hermanas Picohueso debuten al “temple” de la casa dels autors amb Dama dictadura. Vinguts de les Balears i amb un llenguatge que han reforçat des del Despertalab, Excalibur i altres històries d’animals morts, ara proposen un viatge en el temps pel feixisme, des de Francisco Franco i la seva dona Carmen Polo, coneguda popularment per la Collares (per la seva afició a acaparar joies de les botigues sense pagar-les). Es veu que a un net dels Franco li van preguntar “¿Què es España?” Ell va respondre “El Campo de mi abuelo”. El viatge (que es programarà al gener al Tantarantana) arriba fins a l’exposició de l’extrema dreta actual, escandalosament present a un grapat de Parlaments i Ajuntaments d’avui.

Escena Poblenou impulsa noves carreres a través del programa Embrions del dijous al vespre. I també manté complicitats. Alicia Reyero que proposa un taller d’improvisació sobre el desig remarca la potència d’un cartell que coneix des que va venir a viure a Barcelona, just fa 23 anys. L’experiència Kamchàtka va sorgir d’un taller i enguany celebren els 18 anys amb una acció que ja van tastar a Budapest i quasi clandestinament al barri. També Eléctrico28, un altre habitual del festival, provarà un workingprogress de The place, que s’estrenarà l’any vinent. Finalment, Sergi Estebanell, codirector dels primers anys del festival amb Vilaró, prepara un taller de formació a més de desplegar el seu darrer espectacle Act of liberation: Love per tallar la por d’arrel. ElCol·lectiu Que no salga de aquí tancarà el festival amb una funció de la celebrada i premiada Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.