Patrimoni

PATRIMONI

L’elaboració de la nova Llei del Patrimoni Cultural s’inicia amb un procés participatiu

El Govern ha obert un període de participació ciutadana per a l’elaboració de la futura Llei del Patrimoni Cultural, una de les prioritats del departament de Cultura en aquesta legislatura. El secretari general, Josep Maria Carreté, va prendre part ahir en la primera sessió, al Palau Moja, titulada Debat sobre l’actualització i la millora del règim de protecció i conservació del patrimoni cultural català a Barcelona. Carreté va destacar que la proposta d’aprovar una nova Llei del Patrimoni Cultural (la vigent és del 1993) neix “de la necessitat de renovar un marc legislatiu que ja no respon a la visió del patrimoni que tenim actualment.” “El que comencem a definir situarà el patrimoni en una nova i potent dimensió social i cultural que permetrà protegir-lo més i millor, i interactuar-hi de noves maneres”, va dir Carreté.

La primera fase del procés participatiu està centrada en facilitar la recollida de propostes de la ciutadania en general i del sector amb l’objectiu de posar al dia el règim de protecció, conservació, investigació, difusió i foment del patrimoni cultural català. S’han programat diverses trobades arreu del país amb el compromís d’incorporar els resultats en la definició de la normativa i les actuacions associades, tot traslladant la informació obtinguda als grups parlamentaris amb la idea de contribuir en el debat polític entorn a l’avantprojecte de la Llei del Patrimoni Cultural.

Les sessions de debat obertes a tothom es portaran a terme, presencialment, de 17:30h a 19:30h. El calendari és el següent: Tarragona, 16 d’octubre, Serveis Territorials; Girona, 21 d’octubre, Edifici Generalitat; Terres de l’Ebre, 23 d’octubre, Serveis Territorials (Tortosa); Lleida, 28 d’octubre, Serveis Territorials; i Barcelona, 4 de novembre, Palau Marc. A part, es convocaran sis trobades destinades només a les entitats i als professionals del sector, per àmbits: patrimoni arquitectònic; patrimoni arqueològic i paleontològic; patrimoni documental i bibliogràfic; museus i patrimoni moble; conservació i restauració del patrimoni; i ús social i dinamització del patrimoni.

També es pot prendre part en el procés participatiu, fins al 29 de novembre, a través del Portal Participa (https://participa.gencat.cat/processes/pp-patrimoni-cultural).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia