Música

Cultura

Mor Alan Mansfield, teclista del famós grup australià Dragon

L’any 2008 va ser inclòs en el Saló de la Fama d’Austràlia

El músic i productor estatunidenc Alan Mansfield va morir dimecres, a l’edat de 72 anys, a causa d’un càncer, a Sydney (Austràlia), segons va comunicar la seva família. Havia estat membre durant vint anys de l’emblemàtica banda de rock australiana Dragon, i simultàniament, vint-i-set anys a la Robert Palmer Band. Així mateix, va produir diversos àlbums de la seva parella, Sharon O’Neil, com Danced into the Fire i Edge of Winter

Va llicenciar-se en el conservatori de música de Boston (EUA) i va començar a tocar a la Robert Palmer Band i a fer gires i gravacions amb la seva parella. L’any 1979 va viatjar a Austràlia i s’hi va quedar. Va produir l’àlbum Heartbeat to Heartbeat de Doug Parkinson i, més endavant, temes per l’àlbum en solitari Marc Hunter, el cantant de Dragon. Aquest li va demanar que produís també el single de Dragon Rain, i a partir d’aquest moment el van convèncer perquè s’incorporés a la banda tocant el teclat. Aquesta etapa amb Dragon va ser especialment reeixida per Mansfield. Van fer gires per Austràlia i per Europa, i el 1986 van actuar com a teloners de Tina Turner. L’any 2008 van ser inclosos en el Saló de la Fama d’Austràlia.

En els últims anys havia format part del grup de rock australià The Dead Daisies, on també hi havia exmembres de Guns N’ Roses, Divinyls i Red Phoenix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia