Cinema

Cultura

Ha mort Mitzi Gaynor, estrella dels musicals de Hollywood dels cinquanta

Després de passar pel cinema, va reeixir en els especials televisius del seu país

La ballarina i cantant estatunidenca Mitzi Gaynor ha mort a l’edat de 93 anys. En un comunicat emès pel seu antic equip de representants, han explicat que ha mort per causes naturals. En ell han afegit que es tractava d’una dona extraordinària, vibrant, amable i divertida.

Va signar el seu primer contracte amb 17 anys i a partir d’aquest moment va participar en pel·lícules musicals amb un gran èxit de taquilla com We’re not married! (1952); There’s no business like show bussines (Llums de teatre) (1954); The birds and the bees (1956); Les girls (1957); i South pacific (1958), per la qual va ser nominada al Globus d’Or a la millor actriu de musical. També va actuar al costat de grans artistes com Bing Crosby, Frank Sinatra, Gene Kelly i Marilyn Monroe.

Entre els anys seixanta i setanta va protagonitzar nou especials de televisió que van obtenir setze nominacions als Emmy, a més d’actuar a la cerimònia dels Oscar de 1967. També va gravar dos àlbums amb el segell Verve Records, un anomenat Mitzi i el segon anomenat Mitzi Gaynor Sings the Lyrics of Ira Gershwin. Als anys noranta es va convertir en una columnista destacada de The Hollywood Reporter.

Al final de la seva carrera, després de vuit dècades entretenint el públic, van arribar als reconeixements de tota una trajectòria, entre ells, el 2017 va ser inclosa en el Great American Songbook Hall of Fame.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia