Art

art

Lluís Roura inaugura demà a la Casa de Cultura de Girona l’exposició més gran dels seus 80 anys de vida i art

L’artista empordanès també hi presentarà demà a la tarda el seu llibre de memòries, amb la presència de Jordi Pujol

“Després de 80 anys, he arribat aquí”, diu Lluís Roura (Sant Miquel de Campmajor, 1943) amb una vitalitat que no l’aturen l’edat –els 81 anys que celebrarà el 5 de desembre– ni altres circumstàncies. “Estic nerviós com si fos la meva primera exposició”, reconeix Lluís Roura, que n’ha fet centenars, d’exposicions, però cap tan gran com la que inaugurarà demà dissabte a la tarda a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, a les 19 h: una mostra antològica amb més de 80 quadres, uns quants de gran format, que repassa totes les seves etapes des que va pintar el primer quadre, datat el 12 de desembre del 1960, que també s’hi pot veure. A més, per completar la celebració d’aquests 80 anys de vida i art, Lluís Roura també presentarà demà a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura el seu llibre de memòries, titulat simplement Lluís Roura, 80 anys de memòries, de 824 pàgines molt ben il·lustrades per imatges de la seva vida i de la seva obra pictòrica i fotogràfica.

A la doble presentació de demà al vespre, hi assistiran Jordi Pujol i Soley, 126è president de la Generalitat de Catalunya; Gemma Geis, vicepresidenta i diputada de la Diputació de Girona; Ramon Turon i Roura, advocat i presentador de l’acte; Jordi Roura i Hermoso, fill de l’artista i comissari de l’exposició; Narcís Bardalet i Viñals, forense i pediatre, i la violinista Irene Turón.

L’exposició antològica de Lluís Roura, el pintor –i des de fa uns anys també el fotògraf– per excel·lència del paisatge empordanès, ocuparà fins al 7 de desembre tots els espais expositius de la Casa de Cultura

A la planta baixa, els visitants podran visitar l’exposició principal, que ofereix un recorregut per les etapes creatives més significatives de Lluís Roura, des dels seus inicis fins a les obres més recents

Al pati hi haurà una representació d’algunes de les escultures de gran format realitzades per l’artista, mentre que al primer pis es podrà visitar una mostra complementària amb fotografies de paisatges, que com en el llibre van acompanyades per textos de quatre poetesses: Núria Esponellà, Maria Fernández, Anna Rispau i Dolors Vilamitjana.

Paral·lelament a la mostra s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles que tindran lloc a la Casa de Cultura i a Sant Julià de Ramis, pensades per apropar la figura de l’artista al públic general:

Visites guiades, els dies 24 d’octubre i 7 de novembre, a les 19 h, per aprofundir en la visió i l’estil artístic de Roura.

Masterclass de pintura al natural. El 26 d’octubre a les 9 h, Lluís Roura oferirà una jornada de mestratge on compartirà les tècniques que han definit la seva obra. La jornada es portarà a terme a la muntanya dels Sants Metges, a Sant Julià de Ramis.

Lectura de poemes. El 6 de novembre a les 19 h es durà a terme una lectura de poemes en commemoració del centenari de Montserrat Vayreda, poeta estretament lligada a l’àmbit artístic de Roura.

El 15 de novembre a les 19 h, Enric Agud, meteoròleg, oferirà una conferència sobre la fotografia del paisatge.

Activitats familiars. El 23 de novembre s’organitzarà una instal·lació artística inspirada en l’obra de Lluís Roura , per tal que els més petits també puguin experimentar el procés creatiu.

L’exposició antològica de Roura visitarà més endavant, en un format més reduït, Banyoles, la Bisbal d’Empordà, Barcelona, Figueres i, per suposat, l’Escala, on l’artista viu des de fa molts anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia