Fotografia

Olot

Un treball fotogràfic que desmunta la frontera entre la Garrotxa i Osona

Les fronteres determinen una manera de ser i de fer, però no totes les fronteres administratives, les del GPS, coincideixen amb les humanes. De fet, això és el que han demostrat Marçal Navarro i Wenceslau Mas, els guanyadors de la beca ENFooCA 2024 dels premis Arnau Bartrina Luque, un treball que han exposat en un acte a la sala El Torín d’Olot. Aquest projecte ha consistit a qüestionar la frontera que tant ha condicionat les comarques d’Osona i la Garrotxa fins a l’obertura del túnel de Bracons. En concret, han explicat que han recorregut 55 quilòmetres per la frontera geopolítica de les dues comarques, un recorregut que han transformat en un viatge de quinze carrets de fotografia analògica. Navarro (garrotxí) i Mas (osonenc) han detallat que també han après i s’han divertit amb els diversos processos del revelatge químic i s’han enamorat de les imatges tallades dels principis i finals dels carrets.

Al mateix acte, el catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona Joan Nogué ha coincidit amb els guanyadors de la beca que les fronteres no són un paisatge continu, sinó que generen i condicionen paisatges diferents amb identitat pròpia. A més, ha convidat a fer una mirada des de les perifèries cap al centre per tenir una mirada diferent per descobrir coses noves del paisatge.

Finalment, s’ha presentat un punt de llibre de la beca ENFooCA que, a partir d’ara, editarà cada any el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, s’han projectat una trentena de treballs dels alumnes de l’Institut La Garrotxa que han participat en els premis Steam.cat i s’ha presentat la nova edició de la beca Arnau Bartrina Luque.

La beca dels premis ENFooCA Arnau Bartrina Luque és promoguda per l’associació de familiars i amics d’Arnau Bartrina Luque per donar continuïtat a la passió per la natura i per fotografiar-la d’aquest jove de Montagut i Oix que va morir l’any 2020 per la picada accidental d’un peix aranya mentre filmava peixos a la platja Gran de Platja d’Aro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia