Arts escèniques

Cultura

Mor l’estrella de Broadway Mimi Hines

Popular per protagonitzar la producció original de ‘Funny Girl’ (1965)

L’actriu, cantant i còmica canadenca Mimi Hines va morir dilluns, a l’edat de 91 anys. Al llarg de la seva carrera s’havia convertit en una estrella dels escenaris, la televisió i els clubs nocturns.

Va néixer a Vancouver (Canadà), tot i que la major part de la seva vida la va passar als Estats Units. El seu exmarit va ser el còmic Philip Ford, el qual es van conèixer mentre treballaven en el món de la nit. Junts van aparèixer per primera vegada l’any 1958 al programa The Tonight Show de l’NBC. Va interpretar la cançó Till there was you, i l’èxit d’audiència va fer que fos una convidada recurrent. El 1964 va entrar al món del cinema per rodar diverses sèries que no van acabar de tenir èxit, i el 1966, a Broadway, va ser escollida per substituir a Barbra Streisand pel musical Funny Girl. És aquest paper, que va interpretar durant divuit mesos, el que la va fer saltar a la fama. A partir d’aleshores, va protagonitzar gires nacionals de grans produccions com I do! I do!, Prisoner of second avenue, Sugar babies i Hello, Dolly!. Va aturar-se un temps per gravar diversos àlbums musicals i per participar en la sèrie televisiva Frasier, i aleshores va tornar als escenaris de Broadway per actuar en altres musicals de referència com Grease, fent el paper de Miss Lynch o Follies fent de Hattie Walker.

El seu nom va ser recentment col·locat dins d’una estrella del Passeig de la Fama de Palm Springs (Califòrnia).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia