Llibres

llibres

Eusebi Ayensa i Isabel Garcia Canet guanyen els premis Octubre d’assaig i poesia

Carla Rovira i Eva Saumell comparteixen el guardó de teatre

El premi de narrativa de la 53a edició ha quedat desert

Eusebi Ayensa (assaig), Isabel Garcia Canet (poesia) i Carla Rovira i Eva Saumell (teatre) són els guanyadors de la 53a edició dels premis Octubre. Enguany, el premi de narrativa ha quedat desert. Organitzats per Edicions Tres i Quatre, els premis Octubre van rebre un total de 243 originals entre assaig, poesia, teatre i narrativa d’autors d’arreu dels Països Catalans. En aquesta edició no s’ha celebrat la gala de la Nit dels Octubre per fer entrega dels guardons per raons econòmiques i d’ordre intern.

L’obra guanyadora del premi Joan Fuster d’Assaig ha estat El bell viatge. Kavafis a la cultura catalana, d’Eusebi Ayensa (Figueres 1967). El jurat l’ha triat entre 24 originals i n’ha destacat “la capacitat de connectar temes universals amb la catalanitat” i “la bellesa de la reflexió i la riquesa del llenguatge en l’exposició d’idees de prosa clara, precisa, amb voluntat d’estil, que combina l’assaig amb la reflexió personal”.

Els afores d’Isabel Garcia Canet (Pego, la Marina Alta, 1981) ha guanyat el premi Vicent Andrés Estellés de Poesia. Ha estat escollida entre un total de 83 originals presentats. Els membres del jurat en destaquen que els versos tracten un “recorregut pels afores, la intempèrie i els marges, els quals són, al capdavall, el territori de la poesia”.

El premi Pere Capellà de Teatre ha estat atorgat ex-aequo a dues obres: Una història de terror reproductiu de Carla Rovira (Girona, 1982), i Mares i no, d’Eva Saumell (Vilafranca del Penedès, 1973). El jurat n’ha destacat el tractament de la “temàtica de la maternitat” des de punts de vista contraposats i “estètiques diferents”. S’hi havien presentat 44 originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia