Comunicació

obituari

Mor als 79 anys el guionista i escriptor Miquel Obiols

Va guanyar dos premis Ondas per ‘Terra d’Escudella’ i ‘Pinnic’

Va escriure el guió de ‘Després de la pluja’, film per a la televisió d’Agustí Villaronga

El guionista i escriptor Miquel Obiols, guionista del mític programa de TVE Catalunya Terra d’Escudella i director de la producció del mateix canal Planeta imaginari, ha mort aquest diumenge als 79 anys, segons ha confirmat TVE i ACN. Nascut a Roda de Ter (Osona) el 1945, va estudiar Farmàcia, carrera que no li agradava. Preferia els llibres i les tertúlies literàries amb figures com Miquel Martí i Pol i el camí de les lletres el va dur a escriure obres celebrades com El llibre dels micos, amb què va guanyar el Premi Josep Maria Folch i Torres el 1972. També va publicar El quadre més bonic del món, 55 taques & gargots, el recull de relats Llibre de les M’Alícies i He tornat a jugar amb la mare i se m’ha espatllat.

A banda de la seva faceta literària, va col·laborar amb programes televisius com Terra d’Escudella, i la sèrie Pinnic, amb els quals va guanyar dos premis Ondas, i va dirigir Planeta imaginari, pel qual va ser distingit amb el premi Ciutat de Barcelona. També va treballar en altres programes de TVE Catalunya com Juego de niños, Quitxalla, La cucafera o Xocolata desfeta. Justament avui se celebra el 60è aniversari de la primera emissió en català de TVE Catalunya.

Miquel Obiols va ser coguionista de Després de la pluja, film per a televisió dirigit per Agustí Villaronga que va estar nominat a la primera edició dels Gaudí, el 2009. Obiols va escriure el guió juntament amb el director i Sergi Belbel, autor de l’obra de teatre homònima en què es basa. Està protagonitzat per Marisa Paredes i Candela Peña.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia