Cultura

Rècord de participació al premi Planeta, amb 528 obres

Premi literari

La 57a edició del Planeta presenta un rècord de participació, amb 528 novel·les que opten a un premi amb una dotació de 601.000 euros per al guanyador i 150.250 per al finalista.

L'habitual roda de premsa preliminar, enguany al TNC, amb J.M. Lara Bosch i els membres del jurat, va servir per avaluar la vitalitat del premi. El president del grup Planeta va presentar xifres, com els 39 milions d'exemplars que han venut fins ara els guanyadors i finalistes del premi. També va destacar que el guanyador del 2007, Juan José Millás, acaba d'obtenir amb la mateixa novel·la, El mundo, el Premio Nacional de narrativa.

Els rumors apunta com a guanyador el polèmic assagista basc Fernando Savater, tot i que durant els últims dies també havia sonat Gustavo Martín Garzo. A la roda de premsa, després que un periodista especulés amb la possibilitat que el premi fos atorgat a una escriptora colombiana guapa (Ángela Becerra) o un noi de Terol (Javier Sierra), el nou jurat del Planeta Álvaro Pombo va fer una divertida intervenció afirmant que encara estaven en un estadi de "líquid amniòtic malgrat aquest ambient grecoromà que ens envolta", en referència a l'arquitectura classicista del TNC, obra de Ricardo Bofill.

Aquesta nit s'esvairan els dubtes en el tradicional sopar del Planeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.