Llibres
Enric Herce reivindica l’harmonia de la gastronomia del mar i muntanya
El xef i escriptor gastronòmic publica ‘Mar i muntanya’ (Viena Edicions), que presenta dimecres a la Llibreria 22 i el 15 de març a Palafrugell
Si s’hagués de destacar un element distintiu de la cuina catalana molts gastrònoms triarien el receptari dels plats coneguts popularment com a mar i muntanya. Entre ells hi ha el xef i escriptor gastronòmic Enric Herce (Sant Feliu de Guíxols, 1962), que acaba de publicar el llibre Mar i muntanya. El receptari tradicional (Viena, 2025), a través del qual reivindica aquest símbol de la riquesa gastronòmica de Catalunya que “continua captivant paladars i inspirant noves generacions de cuiners”.
Amb aquest volum, Herce descobreix els orígens històrics, i destaca com la geografia i la cultura catalanes han influït en l’evolució d’aquests plats i en la identitat gastronòmica del país. Com defensa apassionadament, malgrat en altres països podem trobar alguns plats que combinen aquests productes, “no aconsegueixen ni de bon tros la mateixa harmonia que els plats catalans”. Ho vol demostrar em les receptes que formen aquest llibre, que permetran al lector recrear a casa plats que formen part del nostre patrimoni, com ara: pollastre amb llagosta, conill amb escamarlans o mandonguilles amb sípia. En definitiva, un ampli recull de receptes emblemàtiques d’una tradició que hem de continuar mantenint generació rere generació.
La presentació del llibre serà dimecres a les set del vespre a la Llibreria 22 de girona i hi ha una altra programada el 15 de març a Palafrugell.