Cultura

Haneke s'emporta tres premis del cine europeu

La cinta blanca del director austríac té prevista l'estrena al nostre país el 15 de gener i ja va obtenir la Palma d'Or al Festival de Cannes passat

El film del director austríac Michael Haneke La cinta blanca va rellevar la italiana Gomorra dissabte a la nit com a gran triomfadora dels premis del Cinema Europeu, concedits a Bochum (Alemanya). La pel·lícula, que té prevista l'estrena al nostre país el 15 de gener i ja va obtenir la Palma d'Or al Festival de Cannes passat, va guanyar en les categories de millor film, millor director i millor guió.

En blanc i negre, el llargmetratge explica la història d'una petita localitat del nord d'Alemanya poc abans de l'esclat de la I Guerra Mundial (1914-18) i s'endinsa en les arrels del nazisme a través d'una sèrie crims i un grup de nens maltractats pels pares.

Kate Winslet es va emportar el guardó a la millor interpretació femenina pel seu paper a El lector, de Stephen Daldry, també relacionada amb el nazisme. La intèrpret ja va endur-se l'Oscar i un premi Bafta de l'acadèmia britànica. El nouvingut Tahar Rahim va ser elegit millor actor pels 2.000 membres de l'Acadèmia del Cinema Europeu gràcies al retrat d'un sensesostre analfabet de 19 anys que es troba al servei d'una banda corsa que controla la presó on està reclòs, al film Un profeta, del francès Jacque Audiard. Aquest llargmetratge arribarà a les nostres pantalles a finals de febrer.

El compositor espanyol Alberto Iglesias va emportar-se el premi a la millor banda sonora pel seu treball a Los abrazos rotos, de Pedro Almodóvar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.