Cultura

Tots són Michael Jackson

Prop de 700 'zombis' reten homenatge a Michael Jackson a ritme de 'Thriller'

En necessitaven un més de 242 per superar el rècord Guinness de gent ballant Thriller alhora, comptaven amb 320 inscrits, i van acabar sent-ne 697. Gairebé 700 persones que, perfectament coordinades malgrat que mai no havien assajat juntes, van batre el rècord a Barcelona sobre la gespa del poliesportiu de Can Dragó. Era el seu particular homenatge a Michael Jackson, que ahir hauria fet 51 anys.

A les cinc de la tarda, poc després que l’institut medicolegal de Nova York declarés que la mort de Jackson havia estat un homicidi i mentre a les principals capitals del món se celebrava l’aniversari de l’ídol amb balls improvisats, Can Dragó obria les portes a centenars de futurs zombis convocats per la web Byebyemichael.comi coordinats pel grup de ball Pockets. La cua per inscriure-s’hi ja indicava que la convocatòria seria un èxit mentre els que s’hi havien apuntat prèviament assajaven la difícil combinació de passos ideada per Jackson. “Nosaltres fa dies que assagem”, comentava un pare de família. “Hem hagut de sacrificar dissabtes i diumenges del mes d’agost però ha valgut la pena”. I és que Pockets oferia classes des de mitjans de juliol a tothom que ho volgués –explicava el professor Miquel Nebot–. Real, el mestre coreògraf, davant l’allau de morts vivents que li va aparèixer va demostrar uns impressionants dots de lideratge coordinant amb precisió i bon humor tant ballarins com el miler de persones que aplaudien des de les graderies. Entre assaig i assaig, actuacions preparades i improvisades que van fer les delícies de tothom, des d’un nen de 9 anys ballant Billy Jean a una criatura de 3 amb grans dots d’imitació, passant per una rotllana on els més joves demostraven que els balls de Jacko segueixen ben vius.

Al punt de les set, van començar a aparèixer vestits, camises i pantalons estripats, barrets empolsegats i mitges foradades. El maquillatge, a base de pólvores de talc i Mercromina, els cabells crepats i ganivets travessant caps eren espectaculars. Un noi, en veure la seva xicota vestida de núvia zombi allà mateix va demanar-li per casar-s’hi, i ella li va dir que sí. L’ambient era una festa. I a les vuit del vespre, encara hi havia gent fent cua per inscriure-s’hi.

Minuts més tard una botzina indicava que començava el ball del rècord davant de notari. Al primer cop de cap tot el talc dels cabells va emboirar els ballarins. I entre aquesta boira baixa, 697 zombis van sortir de la tomba per felicitar el Rei del Pop.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.