Cultura

Billie The Vision & The Dancers, caps de cartell del festival BAM

El grup ha aconseguit l'èxit gràcies al tema 'Summercat', popularitzat per un anunci rodat a Formentera

“La lletra petita del BAM és el que acaba sent el més interessant del festival”. Amb aquestes paraules Albert Juncosa, director del certamen barceloní, va deixar clar ahir que la 17a edició del BAM mantindrà el rumb que va iniciar l’any passat, amb un cartell ple de propostes poc conegudes però de qualitat. Del 23 al 26 de setembre, 74 artistes –la meitat dels quals, catalans– passaran per set escenaris repartits per la ciutat, que aquest any estaran tots coberts per estalviar-se els ja tradicionals problemes a causa de la pluja.

Calima, La Kinky Beat, The Unfinished Sympathy, Eh!, Berri Txarrak, L.A., 7 Notas 7 Colores, Cui Jian i Terry Lynn són alguns exemples, de fora i de casa, de la clara aposta del BAM pels músics joves “que tenen coses noves a dir”.

Entre tots aquests noms, però, Billie The Vision serà el que més sonarà, gràcies al seu tema Summercat, que ha popularitzat aquest estiu l’anunci d’Estrella Damm en què s’evoquen uns dies de vacances a l’illa de Formentera. Com es podia esperar, el grup suec actuarà dissabte a l’escenari que es munta davant de l’Antiga Fàbrica Damm, que compartiran amb els també suecs The Hives i els barcelonins de moda Manel, que presentaran el seu primer disc, Els millors professors europeus.

Al marge del BAM, que se centra en la música independent, la Mercè proposa una seixantena més de concerts que incorporen altres estils més propis de la festa i propostes més populars. En aquest apartat destaquen les actuacions de Macaco, Rachid Taha i la banda balcànica Boban i Marko Markovic Orkestar. Pel que fa a la Mostra d’Associacions, presenta l’espectacle de Pau Riba Copulacció. Serà diumenge a la plaça Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.