Cultura

Catalunya presenta la candidatura dels castells a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco

La decisió es coneixerà la tardor del 2010

Una delegació catalana ha presentat aquest matí a la seu central de la Unesco a París la documentació necessària perquè els castells siguin reconeguts com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Unesco.

La delegació, formada pel director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCT), Ramon Fontdevila; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella, i l'editor de la revista Castells, Jordi Rogé, ha lliurat, a més de la documentació històrica necessària, diverses fotografies i un documental.

Fontdevila ha destacat entre les virtuts dels castells que són "una pràctica viva, compartida per molta gent, amb elements plàstics de gran bellesa", a més d'assenyalar que aporten valors com ara la integració i el treball en equip.

El director del CPCT ha avançat que aquesta tradició té moltes possibilitats d'aconseguir el títol, ja que la documentació que s'ha presentat es correspon amb la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Entre els arguments que destaca la candidatura hi ha que els castells promouen el diàleg entre persones d'una forma "absolutament democràtica i espontània", i que actualment hi ha 54 agrupacions castelleres, amb més de 7.000 membres.

Dilluns s'acaba el termini de recepció de sol·licituds i a partir d'aleshores s'obrirà un període de tres mesos en què els representants de la Unesco poden sol·licitar l'ampliació de dades. El resultat es coneixerà la tardor del 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.