Alcover projecta un centre per a la creació artística al convent de Santa Anna

Les companyies de circ, teatre, dansa, música, poesia i d'altres disciplines artístiques del Camp de Tarragona tindran un espai on poder preparar els seus espectacles i produccions. L'Ajuntament d'Alcover ha dissenyat el convent de les arts, una nova instal·lació que s'habilitarà al convent de Santa Anna, ara en desús. Amb més de 2.000 m² de superfície, l'equipament disposarà d'un espai per a la creació, la investigació, l'estudi i també la reflexió i l'intercanvi d'experiències artístiques. Però la iniciativa va més enllà i també guarda una àrea per als residents amb una seixantena de places i, finalment, una sala que permetrà obrir al públic els espectacles que s'hi assagin.

L'escriptor i tècnic en gestió cultural alcoverenc, Joan Cavallé, ha col·laborat en la redacció del projecte i l'alcalde, Anton Ferré, destacava la importància de la iniciativa perquè «no n'hi ha cap a Catalunya d'aquesta envergadura», i considerava que hi podrien arribar artistes nacionals i també internacionals.

Ara, el consistori ha rebut la notícia que el Ministeri de Foment concedirà una ajuda provinent de l'1% cultural per valor d'1.428.000 euros, diners que serviran primer per a la rehabilitació i restauració del conjunt patrimonial del convent de Santa Anna –que data del segle XVI–. El govern local calcula que executar tot el projecte, en quatre fases, costarà 6.825.000 euros.



televisió

La majoria de pèrits conclouen que hi ha “diferències essencials” entre ‘OT’ i ’Eufòria’

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Una vintena de companyies passaran pel FITAG

GIRONA

La novel·la ‘Aterratge’ d’Eva Piquer guanya el Premi Literari ‘El Setè Cel’

salt
MÚSICA

Record d’ocupació en la vintena edició de l’(a)phònica

BANYOLES
món editorial

Joan Abellà deixarà Enciclopèdia Catalana al desembre

Barcelona
cultura

Mucha Muchacha i Los Voluble obren la 27a Fira Mediterrània, i posa el focus en la dissidència

Manresa
guardó

Helena Rufat i Salvador Ortells, premis Ciutat de Gandia

Barcelona
museus

La Fundació La Caixa i l’American Museum of Natural History signen un acord de col·laboració

Barcelona
ÒPERA CONTEMPORÀNIA

L’últim ciutadà de l’URSS surava a l’espai

BARCELONA