L'escriptor Quim Monzó, el pastisser Oriol Balaguer i el periodista Carlos Pérez de Rozas premi Xicoia d'Or 2009

La sisena edició del Sopar de la Xicoia d'Or, sopar que cele­bra l'Asso­ci­ació Gas­tronòmica La Xicoia com a acte de clo­enda del Ral·li Gas­tronòmic i per reconèixer la labor de dife­rents per­so­nes en relació a la cuina, és cele­brarà el pro­per dia 10 a l'Hotel Pes­sets de Sort.

Ramon Aytés, mem­bre de l'Asso­ci­ació, explica que la Xicoia d'Or al millor gastrònom del 2009 l'entre­ga­ran a l'escrip­tor Quim Monzó pel sen­ti­ment que té en vers la gas­tro­no­mia i per la seva defensa de la cuina tra­di­ci­o­nal, aspecte que l'asso­ci­ació de cui­ners i res­tau­ra­dors del Pallars Sobirà vol man­te­nir. Aytés diu que llui­ten per con­ser­var la cuina de sem­pre aspecte que no implica una renúncia a la inno­vació.

El peri­o­dista Car­los Pérez de Rozas rebrà la Xicoia d'Or com a millor ambai­xa­dor del Pallars i de la seva cuina fora de la comarca. El cui­ner i pas­tis­ser de gran renom, Oriol Bala­guer rebrà el guardó com a millor pas­tis­ser del 2009. Altres reco­nei­xe­ments que l'Asso­ci­ació farà durant el sopar se'ls endu­ran el Cinto Gabriel de l'Hotel Cardós de Ribera de Cardós (Pallars Sobirà) per la seva llarga tra­jectòria pro­fes­si­o­nal. Amb aquest guardó l'Asso­ci­ació vol fer un reco­nei­xe­ment a la labor que han fet la gent de la comarca durant anys en pro de la cuina i la gas­tro­no­mia palla­resa. Pel que fa al guardó del millor pro­ducte de l'any se'l endurà la for­mat­ge­ria La Peça d'Altron.

Previ a l'entrega de guar­dons l'Asso­ci­ació La Xicoia ofe­rirà un sopar amb els pro­duc­tes de la comarca com a pro­ta­go­nis­tes. Els més de 150 comen­sals podran degus­tar ama­nida de xico­ies i car­re­re­tes amb con­fit de porc sen­glar, per­nil amb for­matge, crema de moi­xer­nons amb bunyols i car­xo­fes, arròs amb ceps i tripa de bacallà, crui­xent d'ove­lla xis­queta amb for­matge, bombo de xoco­lata i pastís. Entre els assis­tents hi haurà l'actor Car­les Canut, padrí de l'Asso­ci­ació i el con­se­ller de Gover­nació, Jordi Ausàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.