cultura

La contra

Un plus cultural a Clos Montblanc

Des que va obrir les portes, fa tres anys, la sala d'art d'aquest celler de la Conca de Barberà mostra diverses exposicions d'artistes reconeguts que exhibeixen les seves obres

El celler Clos Montblanc fa tres anys que dedica una part de les seves modernes i àmplies instal·lacions, situades al terme municipal de Barberà de la Conca, a espai d'art. Les vistes al celler vitivinícola, renovat fa cinc anys, no es limiten als caps de setmana, amb el recorregut a l'interior del celler, per conèixer de primera mà l'elaboració dels vins i la realització de degustacions, sinó que incorporen un plus cultural.

De dilluns a diumenge, de les deu del matí a la una del migdia, la sala d'art de Clos Montblanc obre les portes als visitants per donar a conèixer les diverses manifestacions artístiques (pintura, gravats i escultura) d'artistes consagrats i també amateurs d'arreu del país. Per Antoni Casablancas, director del celler de Clos Montblanc, “fer vi és fer art”. Partint d'aquesta premissa, l'objectiu final és “oferir quelcom més”, aprofitant “la bona relació amb el moviment artístic a la comarca”, tot i que l'activitat és molt limitada, i contactant amb artistes del país que són reconeguts, per tal d'oferir obres de qualitat.

Paral·lelament a les exposicions d'art, el celler convoca anualment un concurs fotogràfic relacionat amb el vi i la comarca que enguany se centrarà en la Ruta del Cister. La tercera edició d'aquest certamen, que té molta acceptació, amb més d'un centenar de participants, se celebrarà a mitjan any. Les imatges, com en ocasions anteriors, es podran veure en l'exposició fotogràfica que s'intercala amb les programades a la sala d'art del celler montblanquí. Tot plegat fa que l'espai cultural habilitat al celler, segons assenyala Casablancas, esdevingui “un cau artístic”.

Quant als artistes que han exposat la seva obra al celler montblanquí, trobem la pintora barcelonina Anna Roca Sastre, que actualment exposa a la Sala Vinçon, i el també barceloní i artista pictòric Jordi Carrera, que mostra les seves creacions a la sala Art and Design Barcelona. A finals de l'any passat l'espai d'art de Cos Montblanc va oferir una mostra col·lectiva de poesia virtual, “la segona celebrada al país dins d'aquest context”, explica Casablancas –la primera es va dur a terme a l'Hotel Reina Sofia de Barcelona–, en una aposta clara del celler montblanquí per l'art emergent de la poesia visual. Des del 18 de desembre passat l'espai cultural mostra escultures d'estil figuratiu, una vintena de peces de bronze que expressen el moviment del cos i que són obra del barceloní Anadon. L'exposició Anadon moviments es podrà visitar al celler montblanquí fins al 17 de març que ve. Aquesta és una de les cinc exposicions previstes per a aquest 2011 a la sala d'art habilitada al celler Cos Montblanc, juntament amb altres i de manifestacions artístiques diverses, com són la pintura, la ceràmica i els gravats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.