cultura

reus

teatre

El grup Tebac fa sàtira de les guerres de banderes

Posa en escena ‘Muntanyes nevades (banderes al vent)', un text del periodista falsetà Toni Orensanz

L'any 1936, al començament de la Guerra Civil espanyola, el comitè antifeixista d'un petit ajuntament del Priorat es va embrancar en un seguit de discussions internes per decidir quina bandera havien de posar al balcó davant la visita de Josep Tarradellas, llavors conseller de la Generalitat republicana. “Els catalanistes deien que era la senyera la bandera que havia de presidir el balcó i els anarquistes, la roig-i-negra. I n'hi havia que només volien la republicana”, explica l'escriptor i periodista Toni Orensanz (Falset, 1970), que es va inspirar en aquest episodi històric “digne d'una pel·lícula de Berlanga” per escriure la farsa contemporània Muntanyes nevades (banderes al vent), que el Teatre Estable del Baix Camp (Tebac) posa en escena aquest cap de setmana al Teatre Bartrina amb direcció del tarragoní Oriol Grau. L'obra, doncs, tracta de “les guerres de banderes i l'esquizofrènia identitària dels catalans amb un to que només pretén fer riure i que ens riguem de les neures col·lectives que arrosseguem com a país”, apunta Orensanz.

Amb aquest muntatge, el Tebac finalitza la celebració del seu trentè aniversari, que va començar a commemorar l'any passat. Una trajectòria en què destaquen els quaranta espectacles que ha muntat sobre textos clàssics i contemporanis, i també de creació pròpia, i per les generacions d'actors que ha contribuït a formar.

LA XIFRA

40
són els espectacles
que el grup Tebac ha posat en escena durant els trenta anys de la seva trajectòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.