Cultura

Art llaminer a Can Vayreda de Santa Pau

Els flocs de gelatina volcànica i una composició amb xiclets de pastilla són algunes de les noves creacions del pintor olotí Àngel Pairó, que es poden veure a Can Vayreda de Santa Pau –a l'accés de la plaça porxada– fins a final d'aquest mes de juny. En total, hi ha una vintena de teles on Pairó fa una lectura artística de plats d'alguns dels restaurants més prestigiosos de l'Estat espanyol i d'alguns, els més recents, inventats per ell mateix.

L'artista olotí utilitza per als seus quadres volums i una tècnica mixta amb materials molt diversos com ara elements naturals fossilitzats, resines, pols de marbre, bola de vidre o pintures gelatinoses i silicats d'alumini.

De fet, l'evolució cap a aquests materials ha estat paral·lela a la del seu estil, que ha anat des del paisatgisme fins a les noves creacions, passant pel paisatgisme amb volum. A Can Vayreda –seu del patronat de turisme de Santa Pau–, s'hi poden veure així els seus xiclets de pastilla, les textures volcàniques, la Petja lunar del Bullí, la Becada del restaurant Ca l'Enric, la Catifa de xocolata i la Sèpia liofilitzada d'Arzak, entre moltes altres teles.

La llista de les propostes del The art of creative cuisine és llarga i molt llaminera. En aquest cas, es fa bona la dita que el menjar entra pels ulls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.