cultura

Gastronomia

Cinc anys fent xup-xup

El col·lectiu Cuina Vallès celebra el cinquè aniversari i sorteja onze sopars entre els clients dels restaurants associats

Els cuiners aposten per productes de la zona, com ara la mongeta del ganxet

Cuina Vallès és un col·lec­tiu d'onze res­tau­rants del Vallès Occi­den­tal que va néixer l'octu­bre del 2006 per difon­dre la gas­tro­no­mia de la comarca i els pro­duc­tes autòctons. I, coin­ci­dint amb el cinquè ani­ver­sari, el col·lec­tiu sor­te­jarà al gener onze sopars entre els cli­ents que a par­tir d'ara facin un àpat als res­tau­rants asso­ci­ats –Capritx (Ter­rassa), Garbí (Cas­te­llar), Can Feu (Saba­dell), For­re­llat (Saba­dell), 9 de la Bor­ri­ana (Saba­dell), Can Piqué (Mont­cada i Rei­xac), Can Vinyers (Mata­de­pera), El Cel de les Oques (Ter­rassa), La Ter­rassa del Museu (Ter­rassa), Los­sum (Sant Quirze) i Ris­tol (Vila­de­ca­valls)–. L'ani­ver­sari arrenca amb el lema “Ja fa 5 anys... que fem bullir l'olla”, que recull la volun­tat de divul­gar les excel·lències del Vallès Occi­den­tal des del punt de vista gas­tronòmic. Per a aquesta divul­gació, Cuina Vallès ha tin­gut com a com­panys de viatge l'Asso­ci­ació de Mes­tres Pro­duc­tors Agro­a­li­men­ta­ris del Vallès Occi­den­tal i la Fun­dació Miquel Agustí. Fruit d'aquesta col·labo­ració, s'ha poten­ciat el conei­xe­ment de la mon­geta del gan­xet, i també del cigró menut, la boti­farra ter­re­gada, els ous de Sant Llo­renç i l'oli d'Ullas­trell, entre altres pro­duc­tes.

El pre­si­dent de Cuina Vallès, Car­les Cal­sina, explica que el col·lec­tiu podria créixer l'any que ve amb un altre res­tau­rant i que al novem­bre agrairà a col·labo­ra­dors i ins­ti­tu­ci­ons el suport al llarg d'aquests anys amb un sopar. Cal­sina vol que Cuina Vallès “faci bullir l'olla com més millor” per donar-se a conèixer i fomen­tar el con­sum de pro­duc­tes autòctons. I tenir un res­tau­rant amb una estre­lla Mic­he­lin –Capritx– els aju­darà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.