cultura

El professor Vicent Martínez Sancho explica l'energia nuclear

Edicions del Bullent fa un llibre divulgatiu respecte d'aquesta opció energètica amb el suport d'aquest físic

L'energia nuclear no és una alternativa energètica neta, com ens volen fer creure. La majoria de la gent ho intuïm quan apareix a les notícies un fenomen com l'accident del Japó, del que encara en sabem poc. Però en aquest llibre ens ho explica Vicent Martínez Sancho des del més profund coneixement. És un tema de vital importància, l'hem de tractar i conèixer, perquè en depèn el futur de la vida al planeta tal i com la coneixem.

Malgrat la infimitat espacial de La Terra, o precisament per ella, perquè és la única que tenim, perquè és l'únic lloc on som conscients de la nostra pròpia existència, perquè és l'únic lloc de l'Univers on unes vegades gaudim i unes altres patim pels nostres pares, pels nostres fills, pels nostres néts, pels nostres amics i, sobretot, perquè també és l'únic lloc de l'Univers on podrem fruir de la meravellosa Natura en què vivim, sovint maltractada pels depredadors humans, jo no estic disposat a callar-me —assegura l'autor del llibre L'ús de l'energia nuclear. Homo sapiens? —.

Per això, des de l'autoritat moral que té com a especialista, protesta per la insensatesa i estupidesa d'aquells altres espècimens d'homo sapiens, depredadors que estan destruint el món, que confonen la civilització amb la malversació energètica, que malden diàriament per substituir la intel·ligència moral per l'ostentació econòmica, que manipulen informacions, distorsionen la realitat i introdueixen regles civils amorals amb l'únic propòsit d'aconseguir el seu poder, un poder que condueix a la ruïna, que, molt al seu pesar, és també la seua: la desaparició dels éssers vivents.

L'autor

Arxiu

Durant més de 40 anys, el professor Vicent Martínez Sancho ha exercit la docència a la Facultat de Física de la Universitat de València. Adscrit al Departament de Física Teòrica, a més de publicacions en el camp de la Física Nuclear, és l'autor de l'obra Fonaments de Física (Enciclopèdia Catalana, 1991). També és autor de dos assaigs sobre Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals (Universitat de València, 1982) i Sobre el significat de la Relativitat (PUV, 2004).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.