cultura

Presenten l'antologia de Concepció Carreras

La filòloga Carme Ramilo (Campdevànol, 1971) presenta avui a Barcelona i demà a Girona l'antologia poètica Concepció Carreras Pau o la sublimació de la paraula, publicada dins la Biblioteca Fundació Valvi (Curbet Edicions). El llibre, introduït per un extens estudi sobre la vida i la trajectòria literària d'aquesta escriptora olotina avui gairebé oblidada i per un pròleg del també poeta Ricard Creus, recull una àmplia selecció de la poesia de Concepció Carreras (Olot, 1893-1961) organitzada per seccions temàtiques, de les quals l'antòloga destaca les peces que prenen com a motiu l'amor i el desamor, el paisatge i el pas del temps. Coneguda sobretot per la seva dedicació a la música i per les classes que va impartir tant a Olot, a la seva acadèmia particular, com en una escola de les Preses, Carreras va donar-se a conèixer a les revistes femenines dels anys vint i trenta i va publicar tres llibres de poesia en vida.

La presentació d'avui, a la Sala Puig i Cadafalch de l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona, serà a les 7 de la tarda i hi participaran, a més de Ramilo, el poeta Carles Duarte. L'acte de demà a Girona serà a la seu de la Fundació Valvi, a partir de les 8 del vespre, i la presentació serà a càrrec de la catedràtica de la Universitat de Girona Mariàngela Vilallonga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.