cultura

Torna la festa de Dekrèpits

Després d'un any aturats per paternitat de tres dels músics, Dekrèpits publica només a internet el disc ‘Festa major'

“No tornarem a editar un CD. Ara preferim gravar sis cançons ben fetes que fer-ne més per omplir”

El grup altempordanès Dekrèpits ha publicat el seu cinquè disc, Festa major, però ho ha fet només en format digital per ser descarregat gratuïtament des del seu web. “No tornarem a editar un CD”, diuen els membres d'aquest grup, que estan repartits per diverses poblacions com ara Figueres, Pau i Vilajuïga, on assagen. De fet, el format físic ja no els cal per fer difusió de la seva música: el disc anterior, Sembla que plourà (2010) –“Un disc més tranquil, no tan pensant per al directe, però sí per ser escoltat amb atenció”– va arribar a les 5.000 descàrregues gratuïtes, i de Festa major ja se n'han fet unes 1.200 descàrregues en pocs dies. El disc també estarà disponible a Itunes i Spotify.

Gravat com ja és habitual als estudis Ground de Cornellà del Terri amb Jaume Figueres als controls, Festa major és un treball de només sis temes –“Preferíem fer sis cançons ben fetes que gravar-ne més només per omplir i abaixar el nivell”– que es troba més en la línia del disc El món gira al revés (2008). “Hem estat parats un any per paternitat de tres membres del grup i hem pogut treballar molt més les lletres i la música”, diuen els components de Dekrèpits. El grup, que funciona des del 2003, està format per Siddartha (veu), Borja (acordió diatònic), Sergi (baix), Pere (bateria), Francesc (guitarra), Joni (trombó), Alfons (trompeta) i Pep (saxòfon). “Els vents han tingut una empenta important en aquest disc”, diuen. El seu estil continua a mig camí entre l'ska, el reggae, el rock i l'aire folk que dóna l'acordió.

Festa i crítica social

El disc s'obre amb Festa major, un tema a ritme d'“ska-reggae-vals” que està pensat justament perquè l'oient l'escolti i li entrin de seguida unes ganes enormes de sortir de festa. Un altre tema, Ignasi, és un ska dedicat “a algú que no es diu necessàriament Ignasi però que representa tots els polítics que canvien de camisa per mantenir-se en el tron; d'aquests Ignasis, n'hi ha a tots els partits polítics i a tots els pobles”.

Rastaman és, lògicament, un reggae, i l'han compost “contra tota la gent que està massa acomodada: banquers, polítics i alguns funcionaris...”. El ritme pausat i cadenciós del reggae reforça la idea que aquests personatges “s'ho agafen tot molt amb calma”.

Massa roba i poc sabó és una cançó dedicada “als polítics que ens ensabonen, ens venen la moto i després fan el que volen”. La veu està dirigida contra “els programes televisius manipulats pel partit polític que governa en cada moment: una situació insostenible en un moment en què tothom té càmera al mòbil i pot oferir a través de les xarxes socials una visió de la realitat que no té res a veure amb la que ens volen mostrar des de dalt”. I el disc es completa amb Quin remei, un tema que ironitza sobre l'espoli fiscal que pateix Catalunya i parla de l'apadrinament d'andalusos. “Ara les nostres crítiques són més subtils que abans, però sempre hi són presents, i encara que la primera sensació és que fem música festival, al darrere hi ha molt de missatge”.

Concert per a Els Àngels

Dissabte vinent, Dekrèpits actuarà en un concert benèfic al palau firal de Sant Antoni de Calonge, juntament amb Di-versiones i Acousters, organitzat per l'AMPA del centre d'educació especial Els Àngels de Palamós per finançar activitats del centre que ara perillen per les retallades. Dekrèpits també té previst tocar a la localitat nord-catalana d'Elna el 23 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera